Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ekmekçi, "e-ticaret sektörünün 2020 yılını yüzde 65 büyüme ve 250 milyar TL hacimle kapatmasını bekliyoruz. Bu rakamın 2021 yılında 400 milyar TL'yi geçmesini öngörüyoruz." dedi.

Bu süreçte instagram’ın e ticarete katkısı oldukça yüksektir. Akıllarda tek bir soru instagram da reklam vererek satış yapan firmaların nasıl bir yol izleyeceği oldu .

Instagram 1 milyar kullanıcı sayısı ile en popüler sosyal mecralar sıralamasında 3. sırada yer alıyor.  Bu internet alışverişini de pandemi’nin de evde kal çağrıları ile  Türkiye’de ve dünyada en etkin  rol oynamasını sağlamıştır.

Şimdi nasıl bir yol izleyecekleri ile ilgili beklemede kalan firmalar  sistemin nasıl ilerleyeceğini merakla beklemektedir.

Bu süreçte Pazar yerlerinin tv, gazete yolu ile yaptıkları reklamlar aracılığı ile kendi bünyelerinde üye olan firmalara satış  yapma imkanı sunmaktadır. Yeni başlayan firmaların öncelikli olarak Pazar yerlerindeki ağlarını güçlendirmesi firma yapısına genel anlamda bir katkı sağlacak reklam maliyetlerini geriye çekecektir.

 

Müşteri davranışlarının izlenmesinin daha önemli olduğu şu dönemde instagram da etkin satış yapan firmaların mevcut gelişen duruma karşı önlem alması  hususunda ciddi bir girişimde  bulunmaları kendilerine fayda sağlayacaktır. Pazar yerlerinde satış yapmak dışındaki alternatifleri çevrim içi platformlara online gazete çok ziyaret edilen ilan siteleri sosyal paylaşıma kapalı olan video yayın siteleri gibi alanları alternatif olarak kullanabilir marka bilinirliği içinde okuyucular için bilgi veya haber niteliği taşıyan PR çalışmaları yaptırmalıdırlar.

Online Reklam Ve tanıtım konusunda bizimle görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.