Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yerel seçim sürecinde emeklilere yönelik verdiği destek sözünü hayata geçirmek için yeni yıl öncesinde harekete geçti. Başkan Karalar, özellikle düşük maaşlı ve zor durumda olan emeklilere bir nebze olsun rahat nefes aldırmayı hedeflediklerini açıkladı.

Adana’da yaklaşık 400 bin emeklinin yaşadığını belirten Karalar, bu destek programından en mağdur durumda olan 7 bin emeklinin faydalanacağını söyledi. Programın yılbaşından önce tamamlanması planlanıyor.

Karalar: “En Mağdur Emeklilere Öncelik Verilecek”
Başkan Zeydan Karalar, projenin sosyal yardım yönetmeliğine uygun şekilde yürütüleceğini ifade ederek, başvuru şartlarını kamuoyuyla paylaştı. Desteğin sadece gerçekten ihtiyaç sahibi olan emeklilere ulaşmasını sağlamak amacıyla detaylı bir değerlendirme süreci uygulanacağı vurgulandı.

Başvuru Şartları:
Destekten faydalanmak isteyenlerin aşağıdaki kriterleri karşılaması gerekiyor:

  • Emekli olup hiçbir yerde çalışmamak.
  • Hanede başka bir çalışan veya emeklinin bulunmaması.
  • Hanede yaşayanların adına kayıtlı taşınmaz mülk veya araç olmaması.
  • Emekli maaşı dışında herhangi bir gelir kaynağı bulunmaması.
  • Adına kayıtlı taşınır ya da taşınmaz tapu kaydının olmaması.

Başvuru Adresi:
Destek başvuruları, Adana Büyükşehir Belediyesi Cam Bina Zemin Kat adresinde kabul edilecek.

Amaç: Toplumsal Dayanışmayı Güçlendirmek
Başkan Zeydan Karalar, belediye olarak her zaman vatandaşların yanında olduklarını ve sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini belirtti. Düşük gelirli emeklilerin desteklenmesinin bu anlayışın bir parçası olduğunu ifade eden Karalar, “Amacımız, özellikle en zor durumda olan vatandaşlarımıza yeni yıl öncesi bir umut ışığı sunmak. Bu destek, bir sosyal dayanışma örneği olarak emeklilerimize nefes aldıracak” dedi.