İstanbul Büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu seçim vaatleri nde okul servislerinin ücretsiz olacağını vaat etmişti. İstanbul’da öğrenci servislerine ücretsiz vaatinden sonra %13 oranında bir zam gerçekleştirildi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından aday gösterilen şu anki İstanbul Büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Sözcüsü kendisine yöneltilen bu soru karşısında Sayın Ekrem imam oğlunun böyle bir vade olmadı onu siz Cumhuriyet Halk Partisinin reklamcısına sorun ifadesini kullandır bu cevap ise akıllarda şu soruyu oluşturdu Ekrem İmamoğlu Cumhuriyet Halk Partisi ni tanımıyor mu? Cumhuriyet Halk Partisi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise 12 Şubat’ta grup toplantısı düzenlemişti ve bu toplantıda Cumhuriyet halk partili belediye sınırları içerisinde ilkokul öğrencilerinin servislerinin ücretsiz olacağını söylemişti bunuda sosyal medya hesaplarından bunu siz hak ediyorsunuz sloganıyla yayınlamışlardı ancak %13 lük zamla insanlar şimdi soruyor biz bunu mu hak ediyoruz ?

 

İstanbul Büyükşehir belediye başkanı Ekrem imam oğlunun seçimden önceki vaatlerinde her mahalleye kreş, kentte daha konseyi, halk süt bağımlılıkla mücadele merkezi, İstanbul Çocuk fonu, Saraçhane gençlik mahallesi, yabancı dil kursu, 200.000 kişiye iş, iş üniversite öğrencileri burs ve yurt gibiyim vaatleri bulunuyordu şu ana kadar hiçbir vaadini gerçekleştiremeyen Ekrem İmamoğlu üstüne üstelik İstanbul Büyükşehir belediye Başkanlığında çalışan işçilerin bir kısmını da işten çıkarttı.