Süper Lig'de transfer dönemi bugün resmen başladı. Kulüplerin Harcama Limitleri açıklanırken Volkan Demirel'in yönetimindeki Atakaş Hatayspor'a TFF'den kötü haber geldi. Sezona kâbus gibi bir başlangıç yapan, ilk altı maçında sadece 1 puan alan Hatayspor, Volkan Demirel göreve geldikten sonra ise 7 maçta 13 puanı hanesine yazdırdı. Hatayspor, bu periyotta ligde en fazla puan toplayan 2. takım oldu. 

 

Hatayspor, Spor Toto Süper Lig'in 18. hafta maçında evinde karşılaştığı Antalyaspor ile 0-0 berabere kaldı. Mücadelenin ardından basın toplantısında konuşan A. Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, 2 puan kaybettikleri için üzgün olduklarını belirtti. Demirel, "Oyun olarak yine iyi oynadığımız, pozisyonlara daha organize olan, daha çok organize ataklarla kenarları kullanarak pozisyon bulan bir Hatayspor vardı. Onun karşısında uzaktan şutlarla, bir de bizim geriden oyun kurarken kaptırdığımız pozisyonlarla gol arayan bir Antalyaspor vardı ki maçın 60. dakikasından sonra zaten Antalyaspor'un değişikliklerinden ya da yapmış olduğu oyun tarzından 1 puana razı olduğunu görebildik. Biz ise tamamen oyunu isteyen, kazanmak için bütün hamlelerini yapmaya çalışan bir oyun oynamaya çalıştık. Ama dediğim gibi ben oyun olarak memnun olabilirim ama izleyenler, ya da Hataylılar skor olarak memnun olmayabilir. Çünkü 3 haftadır alınan Fenerbahçe mağlubiyeti ve 3 tane beraberliğimiz var. Evet belki pozisyona giriyoruz. Baktığınızda belki 22-23 tane net pozisyonumuz var. Hem de yüzde 100'lük diyebileceğim. Kimisi yüzde 80'dir, yüzde 90'dır ama yüzde 50'lik payda daha fazla gol şansı olan pozisyonları değerlendiremiyorsunuz. Değerlendiremeyince de 1 puana maruz kalıyorsunuz. Ben 2 puanı kaybettiğimiz için üzgünüm. Şu an bu maçın 2 puanı, Ümraniye maçındaki 2 puan ve Giresun maçındaki 2 puan olsa konum olarak da, kafa olarak da çok daha rahat bir yerde oluruz. Ama futbol bu. Bu yüzden güzel. Biraz acısını çekeceğiz. Daha sonra da inşallah sefasını çekeriz” ifadelerini kullandı.

 

Volkan Demirel'in şans verdiği 20 yaşındaki Bertuğ Yıldırım Hatayspor'daki performansıyla dikkat çekiyor.

 

Bertuğ Yıldırım için teknik direktör Volkan Demirel verdiği röportajda, "Bertuğ Özgür Yıldırım'ın acayip bir fizik kalitesi, acayip bir bitiriciliği, acayip bir enerjisi, bitmek bilmeyen gücü var. Bence Türk futbolunun yetiştirdiği en büyük santrfor olacak. Haaland, Ibrahimoviç... Bu seviyelerin oyuncusu olabilir." ifadelerini kullanmıştı.

Fenerbahçe'de Ersun Yanal, Erol Bulut, Tahir Karapınar ve Emre Belözoğlu'nun yardımcılığını yapan Volkan Demirel, ilk teknik direktörlük deneyimini ise Fatih Karagümrük'te yaşadı. Karagümrük'te Farioli'nin görevden alınmasının ardından 17 Aralık 2021'de Kırmızı-Siyahlıların başına geçen Volkan Demirel, 24 karşılaşmada 1.71'lik puan ortalaması tutturarak başarılı bir performans sergiledi. Fatih Karagümrük'ün başında Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda 25 maça çıkan Volkan Demirel bu süreçte 12 galibiyet 5 beraberlik ve 8 mağlubiyet elde etti.