Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Lütfü Şahsuvaroğlu haftalık olağan düzenlenen basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Yaşanan Rusya-Ukrayna krizini değerlendiren Lütfü Şahsuvaroğlu, “Beklenen oldu ve Rusya Ukrayna’ya büyük bir askeri harekât başlattı. Kırım’ın işgali nasıl kabul edilemez ise Ukrayna’nın işgali de asla kabul edilemez. Ukrayna’nın mevcut yönetiminin NATO’ya girme çabaları ve bu minvaldeki kışkırtıcılıkların bölge barışını tehdit etmekte ve Moskova’nın imparatorluk hayallerine bahane olmaktadır.”ifadesini kullandı.

Erdoğan Kendi Kendine Arabuluculuk Yapıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya-Ukrayna krizinde arabuluculuk rolüne bürünmesine değinen Lütfü Şahsuvaroğlu; “Ukrayna ile Rusya arasında ki kriz olarak yansıtılan, gerçekte ise büyük bir operasyonun, göze alınmış savaşların stratejileri hayata geçirilirken Sayın Erdoğan kendi kendine arabuluculuk tekliflerini tekrarlayıp durmuştur. Bilinmelidir ki; iç politika da ki kusurlar, yanlışlar sonuçta masum milletin halkımızın tahammül deryasında hazmedilebilir, ancak dış politika da altından kalkılamayacak ipoteklere yol açılabilir.” dedi