Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov'dan gündeme bomba gibi düşen bir açıklama ile geldi. Reznikov, Rusya'nın yeni ve büyük bir saldırı hazırlığında olduğunu söyledi ve bunun 24 Şubat'ta başlayabileceği konusunda uyardı.

 

BBC'nin haberine göre; Rusya Devlet Başkanı Putin'in geçtiğimiz yılın Şubat ayında verdiği emir ile başlayan kanlı savaş can almaya devam ediyor. Batı'nın tank yardımı ile sahada elini güçlendiren Ukrayna 'kâbus senaryosu' olarak adlandırılan Rus hamlesine karşı yarış içinde. Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Rusya'nın yeni ve büyük bir saldırı hazırlığında olduğunu söyledi ve bunun 24 Şubat'ta başlayabileceği konusunda uyardı. Reznikov, Moskova'nın binlerce asker topladığını ve geçen yıl başlayan işgalin yıldönümü dolayısıyla 'bir şeyler deneyebileceğini' söyledi. Olası bir saldırı, 23 Şubat Vatan Savunucuları Günü’nü de anmak için Rusya tarafından bir fırsat olarak görülecek.

Öte yandan Ukrayna'nın Kramatorsk kentinde bir Rus roketi bir apartmana isabet etti, en az üç kişi öldü. Kurtarma ekipleri enkaz altında hayatta kalanları arıyor. Saldırıda üç kişi öldü. Vali, Donetsk bölgesindeki kentteki saldırıda yedi kişinin de yaralandığını açıkladı. Kurtarma ekipleri enkazı taradıkça ölü sayısının artması bekleniyor. 

 

Zelenski sosyal medyadan açıklama yaptı

 

Zelenski sosyal medya hesabından saldırıyla ilgili olarak 'Rus terörizmini durdurmanın tek yolu onu yenmektir. Tanklarla. Savaş uçaklarıyla. Uzun menzilli füzelerle' açıklamasında bulundu.