Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesindeki "Kum Adası," her yıl ağustos ayında sağlık arayışında olan ziyaretçilerle dolup taşıyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelenler, bu özel kumluk alanda rahatsızlıklarına doğal çözümler arıyor.
AĞUSTOS'TA YOĞUN ZİYARETÇİ AKINI
Kıyıdan denize doğru yaklaşık 100 metre uzanan ve köprüyle karaya bağlanan kumluk alan, sahilde küçük bir gölet oluşturuyor. Şifalı olduğuna inanılan bu bölge, özellikle 25-30 Ağustos tarihleri arasında romatizmal hastalıkları olan kişiler tarafından yoğun bir şekilde ziyaret ediliyor.
KUM ADASI’NIN ŞİFA KAYNAĞI OLDUĞUNU SÖYLEYENLER
Çanakkale’den 68 yaşındaki Hikmet Topaloğlu, her yıl ağustos ayında Kum Adası’na gelerek bacaklarını kuma gömdüğünü belirtti. Topaloğlu, bölgenin tarihi önemini vurgulayarak, şifalı kuma olan inancını dile getirdi.
ŞİFA BULAN ZİYARETÇİLERİN YORUMLARI
70 yaşındaki Seyfullah Akçay, son 15 yıldır Kum Adası’na geldiğini ve burada şifa bulduğunu ifade etti. Akçay, bacaklarındaki ağrıların birkaç ay boyunca geçtiğini ve bu nedenle romatizmal hastalığı olanlara burayı önerdiğini söyledi.
53 yaşındaki Nuray Aslan, Kum Adası’na şifa aramak için 5 yıldır geldiğini ve ağrılarında iyileşme gördüğünü belirtti. Aslan, burada birçok kişiyle tanıştığını da ekledi.
66 yaşındaki İbrahim Bağkazar, eşiyle birlikte Kum Adası’na geldiklerini ve eşinin ayak ve kollarındaki ağrılar nedeniyle burada kaldıklarını ifade etti. Bağkazar, kumda şifa bulduklarını vurguladı.
Kum Adası, her yıl ağustos ayında, doğal tedavi arayanların umutlarını yeşerten bir mekân olarak, Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilere ev sahipliği yapıyor.