Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde gerçekleştirilen kılıçlı yemin töreni, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Dönem birincisi Teğmen Ebru Eroğlu, tören sonrası ortaya atılan ‘tarikat-cemaat’ iddialarına sert bir yanıt vererek, Atatürkçü çizgilerini vurguladı.

Kılıçlı Yemin Töreni Gündemden Düşmüyor

30-31 Ağustos tarihlerinde Kara, Hava ve Deniz Harp Okullarında düzenlenen mezuniyet törenleri, ilk kez üç okulu da kadın teğmenlerin birinci olarak bitirmesiyle tarihe geçti. Kara Harp Okulu’ndan mezun olan teğmenlerin, kılıçlarını çekerek ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz!” sloganıyla ant içmeleri, sosyal medyada ve kamuoyunda büyük ilgi gördü. Bu dikkat çeken görüntülerin merkezinde yer alan Teğmen Ebru Eroğlu, yapılan eleştirilere net bir cevap verdi: “Biz Atatürkçüyüz, tarikat ya da cemaatlerle ilgimiz yok.”

Soruşturma İddialarına Yalanlama

Teğmenlerin tören sonrası sosyal medya paylaşımları nedeniyle soruşturmaya tabi tutulduğu iddiaları ortaya atıldı ancak Milli Savunma Bakanlığı bu iddiaları yalanladı. MSB, mezun teğmenlerin Harp Okulları ile idari bağlarının kalmadığını ve soruşturma iddialarının asılsız olduğunu belirterek kamuoyuna açıklama yaptı.

Eroğlu: “Yaptığımız Doğruydu”

Emekli hakim albay Ahmet Zeki Üçok’un aktardığına göre, Kara Harp Okulu Komutanı’nın, Teğmen Ebru Eroğlu ve diğer dereceye girenleri tören sonrasında çağırarak eleştirdiği öne sürüldü. Eroğlu’nun ise bu eleştirilere, “Bu tür törenler önceden de yapıldı. İnsanlar bizi cemaatçi diye eleştiriyor ama biz Atatürkçüyüz ve yaptığımızdan pişman değiliz” diyerek yanıt verdiği iddia edildi.

"Mustafa Kemal’in Askerleriyiz"

Törende, teğmenlerin hep birlikte kılıçlarını kaldırarak ettiği yemin, dikkat çekici anlar arasında yer aldı. “Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine sahip çıkacağız” diyen teğmenlerin coşkulu yemin anları, törenden sonra da konuşulmaya devam ediyor.