Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 yıl aradan sonra bir ilke imza atarak CHP Genel Merkezi'ni ziyaret etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erdoğan'ı binanın önünde karşıladı. Liderler daha sonra basın mensuplarına tokalaşarak poz verdi.

Hazırlıklar Dikkat Çekti

Görüşme öncesi genel merkezde yapılan hazırlıklar dikkatlerden kaçmadı. CHP Genel Merkezi'nin önünde Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan bayrak göndere çekildi. Oturma düzeni tartışmalarının önüne geçmek için önlemler alındı. Özgür Özel’in 2 Mayıs’ta AK Parti Genel Merkezi’ndeki ziyaretinde, Erdoğan’ın yanındaki bir koltuğun boş olması sosyal medyada tartışmalara yol açmış, CHP yönetimini rahatsız etmişti.

Görüşme Detayları

Görüşmede Özgür Özel’e Eski Büyükelçi Namık Tan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ise Mustafa Elitaş eşlik etti. Bu iki isim, ilk görüşmede de liderlerin yanında yer almıştı.

HaberTürk muhabiri Esra Nehir, görüşmenin içeriğine dair kulis bilgilerini paylaştı. Erdoğan’ın CHP ziyareti öncesinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Görüşmede, ilk toplantıda ele alınan konularda gelinen noktalar, yeni gündem maddeleri, emekli aylıkları ve asgari ücret artışları, tarım ürünlerinin alım ücretleri gibi ekonomik konuların yanı sıra, çay alım fiyatlarının artırımı gibi başlıklar ele alınacak. Ayrıca yeni anayasa süreci ve Sinan Ateş davası da gündeme gelecek konular arasında.

Bahçeli'den Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özgür Özel ve Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile yapacağı görüşmeler dikkatle takip edilirken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den de dikkat çeken bir mesaj geldi. Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşmada, Erdoğan'ın ikili görüşmelerinin çarpıtıldığını ifade ederek, gerektiğinde kamuoyunun şeffaf bir şekilde bilgilendirilmesinin alternatif bir yol olarak değerlendirilebileceğini söyledi. Bahçeli’nin taktığı yüzük ve rozet üzerindeki "Bana Allah yeter" yazısı da dikkatlerden kaçmadı.

18 Yıl Önceki Ziyaret

AA'nın aktardığına göre, Recep Tayyip Erdoğan, en son 18 yıl önce Başbakanlığı döneminde, CHP Genel Merkezi'nin açılışı sebebiyle eski Genel Başkan Deniz Baykal'ı ziyaret etmişti. İki lider, görüşme sonrasında basın mensuplarına bilgi vermişti. Bu tarihi ziyarette de benzer bir tablo yaşandı.