Restoran, Eğlence ve Tatil bölgelerinde Sadece Pahalı Değil Orantısız Fiyat var!

Jeff Bezos D-Maris içinde bir restoranda yemek yedi. Akdeniz ve Fransız ağırlıklı yemekler sunan restoranda uzun süreli bir zaman geçiren Bezos, gecenin sonunda tam 100 bin dolarlık (3.5 milyon TL) değerinde bir hesap ödedi.

Haberlerin başlığı tam olarak böyle geçti; Peki Bu adam 3,5 Milyon hesap ödemiş hangi restoranda ne yemişte ödemiş acaba? İnsannler ne yiyebilir bu kadar?

Diğer bir merak ettiğimiz konu da şu; Peki bu Restoran bu sene ne kadar vergi ödeyecek?

Tabi bu ödemeyi duyan tüm işletmeler bizde lüks restoranız hayallerine kapılmışlardır! Kedi'nin kendini aslan görme huyu bizim toplumun tümünün kanına işlemiş. İşin vahimi ege Akdeniz’de işletmecilerin çoğu hemşerim doğulu fakirlikten zorluktan gelme sonuç ne 1 yıl çalışıp kazandığınızı 1 hafta bile olmayan bizim mekanlarda harcayacaksınız kardeşim düşüncesindeler..

Haber başlığını okudunuz evet Sadece Pahalı değil fiyatlar Orantısız!

Orantısızdan kastımız nedir?

Bir şişe arpa suyu içecek markette 65 TL buda en yüksek fiyat ama Bodrum da bir Plajda en düşük fiyat 250 TL tabi aynı şişeyi 500 TL ye de satan var. Kardeşim millet neden Yunanistan’a veya Diğer Ülkelere kaçıyor bu restoranda bir içecek 5€ ise diğerinde en çok 6€ dur. Veya Bodrum'da Çeşme'de bir restoranda biftek 650 - 850 TLarasındayken  patates kızartması 390TL nedir bu kardeşim toplamı 1 patates bir porsiyon diye satıyorsun 1 kilo bile değil. Başka bir örnek mantıya 450 TL yazmış altına domates biber veya salatalık söğüş 75 TL yazmış 1 domates bile değil yarım domatesi küçük bir tabakta getiriyor ve 3 Kilo domates parsı alıyor veya 2 biberi dörde bölerek sizden 2 kilo biber parası alıyor dilim karpuz 250 TL 10 KG karpuzda 100TL şimdi neden bizi enayi yerine koyuyorsunuz. Birde TV kanallarında çıkmışlar %10 indirimden bahsediyorlar alay eder gibi

Öncelikle haksız olan %10-%20 arası servis parası kalkmalı bugüne kadar alınanlar ceza olarak hazineye geri alınalı birde kuver parası yazıyorlar bu nedir Fransızcası Masa örtüsü utanmadan ekmek veya suya para yazıyorlar. Zaten ettin pahalılığını bahane ediyorlar yüksek fiyattan çeşitli hilelerle de yüksek karlar ediyorlar ama en acısı deniz mahsulleri.

Bodrum Balıkçılık merkezlerinden her şeyden önce bir sürü havuz var ve ihracat yapan bir ilçemiz peki 250 Gr bayat çipurayı 500TL pahalıya satıyorlar meyhaneler zaten fiyat listesine Balık Fiyatlarını  yazmıyor kilo ile sizin cebinizdeki tüm parayı almak için kelime kalabalığı yapıyorlar. Sadece Orantısız Fiyat değil sorun bu arada Birde Garson Baskısı var özellikle kendini Lüks gören mekanlarda! Mekan zaten sağılacak biri olarak görünce sizi Garsonda aynı şekilde yaklaşıyor maalesef.

Tatil bölgelerinde işletmelerin birde bahanesi var; “biz sezonluk çalışıyoruz”! -Ne yani Yunanistan’dakiler farklı mı? “Kiramız şu kadar”- bana ne kardeşim kiranı ben mi ödeyeceğim? Devletin Ege, Akdeniz kıyılarındaki fahiş mülk kira ve satış fiyatlarına müdahale etmesi lazım bu gölgelerde sit alanı tarlalar bile anormal rakamlar isteniyor çünkü herkes eğer gücün varsa burayı imara açar hopp parayı götürüsün uyanıklığında! Mekân kiralarının yüksek olması fiyatların yüksekliğine de etki ediyor.

Bu arada Bodrum da birkaç mekan var gayet makul orantılı fiyatları var.

Mekanbook.com bağımsız denetçilerinin tavsiyeleri

Akyarlar da Kaptan Restoran  ve Bodrum Merkez’de Arka Pizza Lounge öneriler arasında.

Daha önce önerdiği Dürdane 1901 Bodrum da puanını düşürdüğü halde gidilebilecek restoranlar kategorisin de bulunduruyor.

Yeni Keşfedilen Maza Restoran da Rakını al gel konseptin de fix menüde önerilerimiz arasında.

Şöyle bir incelediğimizde Arka Restoranın önünde kuyruk olmasının nedeni hizmet kalitesi ve orantılı fiyat politikası ile Garson Baskısı olmaması olarak öne çıkıyor

Demek istedi mi birileri bir şeyler yapabiliyor