Sağlığımızı korumak herkes için önemlidir. Hastaneye gidip doktora görünmek, muayene olmak, tedavi süreci, ilaç kullanmak bunun gibi birçok şey sağlığımız için önem arz ediyor. Peki Özel Sağlık Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Yapılır? Cevabı haberimizde...

 

Özel sağlık sigortası belirli bir düzende farklı koşullara bağlı olarak özel hastanelerden ücretsiz veya indirimli olarak faydalanma hizmeti sunmaktadır. Özel sağlık sigortası; hastalık veya kaza gibi olumsuz durumlarda sağlık ödemelerinizi karşılayan kişiye özel olarak hazırlanmış poliçe olarak tanımlanmaktadır. Beklenmedik olumsuz durumların dışında rutin kontrol, tedbir amaçlı yapılan test ve tahlilleri de kapsayabilen sigortalar bütçenizi aşmadan düzenli olarak sağlık kontrollerinden geçebilme imkanı sunar. Farklı imkanları bulunan özel sağlık sigortasından faydalandığınızda istediğiniz doktoru seçebilir, tedavinizden ücretsiz veya minimum ücret ödeyerek ayrılabilirsiniz. İsteğe bağlı olan ve 18-65 yaş arası, gerekli şartları sağlayan herkesin ulaşabileceği özel sağlık sigortası 1 yıl süreyle yapılmaktadır, duruma göre yenilenebilir.

 

Özel Sağlık Sigortası nasıl yapılır?

 

İstediğiniz doktoru veya sağlık kurumunu seçme şansı tanıyan sigorta türü olan özel sağlık sigortaları ayakta veya yatarak tedavi masraflarını karşılayarak beklenmedik durumlarda destek sağlaması açısından önem taşımaktadır. Özel sağlık sigortası yaptırmak için çeşitli acentelerin siteleri üzerinden bilgi alabilir, telefondaki mobil uygulamalar ve çeşitli banka şubelerindeki sigorta satış uzmanları üzerinden süreci yönetebilirsiniz. Poliçenizi satın alırken acenteniz ve sigorta satış uzmanları dijital form ile başvuru süreci hakkında sizi bilgilendirecektir.