Antalya'nın Kepez ilçesinde psikolojik sorunları bulunan bir şahıs, evini ateşe verip kendisini balkona kilitledi. 5 saat süren yoğun bir müdahalenin ardından, Özel Harekat polislerinin ve sağlık ekiplerinin desteğiyle şahıs sakinleştirici iğne ile etkisiz hale getirildi ve binadan çıkarıldı.

Olay, Kepez ilçesinin Altınova Sinan Mahallesi Kaşlılar Sokak'taki bir apartmanda dün saat 16.00 sıralarında gerçekleşti. Psikolojik sorunlar yaşayan S. isimli şahıs, öğle saatlerinde dairesinin balkonundan çeşitli eşyaları aşağıya attı ve çevredeki vatandaşları endişelendirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi ancak kapıyı açamayan şahıs, kendisini balkona kilitledi.

Ekiplerin tüm çabalarına rağmen şahıs, ikna edilemeyince olay yerine Özel Harekat, itfaiye ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Mahalle sakinleri yaşananları cep telefonlarıyla görüntülerken, şahıs balkonunda tehlikeli hareketler yaparak, hatta evi yakmaya çalıştı.

Özel Harekat polisleri, şahsın ablasının yardımıyla itfaiye aracının asansörünü kullanarak apartmanın en üst katına ulaştı. Ablasının uğraşları ve sakinleştirici iğne müdahalesi sonrasında, şahıs Özel Harekat polislerinin omuzlarında binadan çıkarıldı. Sağlık ekipleri tarafından ambulansa alınan şahıs, hastaneye kaldırıldı.

Gizem Ölmez isimli bir mahalle sakini, şahsın son bir hafta boyunca dairesinden eşyaları aşağıya attığını ve annesinin ölümünün ardından şizofreni teşhisi konduğunu belirtti. Ölmez, şahsın intihar girişiminde bulunduğunu ve olay sırasında ablasının itfaiye merdiveni ile yukarı çıkarak kapıyı kırıp müdahale ettiğini ifade etti.

Endişe ve korku dolu 5 saat süren bu zorlu operasyon, başarılı bir şekilde tamamlandı ve şahıs hastaneye sevk edildi.