ÖTV indirimi pek çok kişi tarafından takip ediliyor. Özellikle araba almak isteyen kişilerin sıkı sıkıya takip ettiği ÖTV indirimi, geçtiğimiz ay içerisinde gündeme gelen açıklamalar çerçevesinde bir hareketliliğe sebep olmuştu. Elektronik ürünler için de gündemde yer alan ÖTV indirimi, gençlerin araştırdığı husus oluyor. Peki, araba, telefon ve elektronik ürünlerde ÖTV indirimi gelecek mi? Cevabı haberimizde...

 

 

Hürriyet'in haberine göre;  ÖTV indirimi beklentisi araba, telefon ve teknoloji ürünleri almak isteyen vatandaşların gündeminde yer alıyor. Telefonlar ve teknolojik aletlerde ÖTV indirimi hakkında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, bazı açıklamalarda bulundu. 26 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a motorlu araçlardaki ÖTV ve matrahlarının alt üst sınırı üç katına kadar artırma veya sıfıra indirme yetkisi verilmişti. Vergi indirimine ilişkin Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir son yaptığı açıklamada “ Başka meselelerle ilgili çalışmalarımız da var. Gençlerin bir takım beklentileri var, özellikle bilgisayar ve elektronik alımlarla ilgili KDV alınmamasına ilişkin... Sayın Bakanlarımız çalışıyorlar. Milletimizin beklentilerine uygun şekilde hareket edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

 

Otomotiv Sanayi Derneği Başkanı Cengiz Eroldu, ÖTV indirimine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte Otomotiv Sanayii Derneği Başkanı Cengiz Erdol’nun o açıklaması; "Böyle bir değişikliğin de olacağını ben beklemiyorum ama tabii sonuçta bu söylentiler, bu konuşmalar da iç piyasaya zarar veriyor bir yerde. Çünkü bunları dikkate alarak bazı müşterilerde erteleme kararları olabiliyor. Bu mutlaka yönetmemiz gereken bir konu. Şimdi tabii ihraç pazarlarındaki bu talep daralması riskine karşılık bizim muhakkak otomotiv sanayini korumak anlamında, otomotiv sanayinin yarattığı istihdam, otomotiv sanayinin yarattığı ihracat, katma değeri korumak anlamında yukarıdaki maddelerle iç piyasanın desteklenmesi bizce son derece önemli bir yer teşkil ediyor"

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir CNN TÜRK’te Dicle Canova’nın sorularını yanıtladı. Kandemir, telefonlarda ve teknolojik ürünlerde KDV ve ÖTV indirimi hakkında bilgi verdi. "Başka meselelerle ilgili çalışmalarımız da var. Gençlerin bir takım beklentileri var, özellikle bilgisayar ve elektronik alımlarla ilgili KDV alınmamasına ilişkin... "