Orta Doğu'da gerilim had safhada. Lübnan ile İsrail arasındaki çatışmalar savaşın eşiğine geldi. İsrail’in işgali altındaki Golan Tepeleri'nde yer alan Mecdel Şems'e düzenlenen saldırı sonrası, İsrail hava kuvvetleri Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah mevzilerine yönelik saldırılar başlattı. Bu durum, bölgedeki tansiyonu iyice artırdı.

Lübnan'dan İsrail'e Misilleme: Bölgesel Savaş Tehlikesi

İsrail'in saldırıları sonrasında Lübnan Hizbullah'ı da misilleme yaparak gerilimi tırmandırdı. İsrail'in kuzeyindeki bazı bölgelerde roket sirenleri çaldı. İsrail, Batı Celile üzerinde bir insansız hava aracını ele geçirdiğini duyururken, Lübnan kaynakları İsrail'in Hula kasabasına yoğun topçu ateşi açtığını bildirdi.

Uçuşlar Askıya Alındı, Ülkeler Vatandaşlarını Geri Çağırıyor

Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'ndaki uçak seferleri askıya alındı. Middle East Airlines (MEA), Beyrut’a yapılacak uçak seferlerini ertelediğini duyurdu. Birçok ülke vatandaşlarına Lübnan'ı terk etmeleri çağrısında bulunuyor.

Netanyahu'dan Açıklama: Daha Şiddetli Askeri Eylemler

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada, güvenlik kabinesinin Başbakan ve Savunma Bakanı'na Hizbullah'a karşılık verme yetkisi verdiği belirtildi. İsrail ordu radyosu, Hizbullah'a karşı daha şiddetli askeri eylem hazırlıkları yapıldığını bildirdi.

İran ve Lübnan'dan Uyarılar

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, İsrail'i Lübnan'da maceraya girmemesi konusunda uyardı ve İsrail'in girişeceği herhangi bir eylemin bölgesel istikrarsızlığa neden olacağını söyledi. Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Bouhabib ise, İsrail'in kayda değer bir saldırısının bölgesel savaşa yol açabileceğini belirtti.

Beyrut'tan Gelen Son Haberler

Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'ndaki gelişmeler ve İsrail-Lübnan arasındaki çatışmalara ilişkin tüm güncel bilgiler burada!