CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin düzenlediği Esenyurt mitinginde halka hitap etti. İstanbul Büyükşehir adayı Ekrem İmamoğlu'na oy isteyerek, "inşallah Ekrem İmamoğlu'nu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne seçeceksiniz" dedi.

(demokrasigazetesi.com) İSTANBUL
Esenyurtlu vatandaşların sorunlarını dile getiren Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmasında, "Sizin sorununuzu çok iyi biliyorum. Esenyurttaki nüfus potansiyelini de çok iyi biliyorum. Esenyurtlu'nun gündeminde işsizlik var. Evine ekmek götüremeyen, aylarca işsiz olan vatandaşlarımız var. İşte biz bu sorunları çözmek için geliyoruz. Halkımızın derdine derman olmak için geliyoruz" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'na mitingde İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Esenyurt Belediye Başkan Adayı Kemal Deniz Bozkurt ve beraberindeki partililer eşlik etti. 

Beka sorununa değinen CHP Genel Başkanı şöyle konuştu: "Beka sorunu diyip duruyorlar, yahu belediye başkanı seçiyoruz ne alakası var beka ile. Muhtar seçiyoruz, belediye meclis üyelerini seçiyoruz. beka sorunu niye olsun."

Kılıçdaroğlu, "martın sonu bahar, bize bahar lazım. Biz bu ülkenin insanını seviyoruz. Herkese eşit davranacağız" diye konuştu.

ESENYURT'UN KISA ANALİZİ

Son 5 yılda aldığı göçlerle nüfusu ikiye katlanan Esenyurt'ta oy potansiyeli bilindiği için liderler Esenyurt mitinglerine çok önem vermeye başladılar. 

Esenyurt'ta en büyük ihtiyaçların başında ise, hastane ve ulaşım geliyor. Esenyurt'ta Necmi Kadıoğlu'nun görevi bırakmasıyla yerine Ali Murat Alatepe getirildi. Ak Parti 31 Mart yerel seçimleri için Azmi Ekinci'yi aday gösterirken; CHP ise Esenyurt'ta Kemal Deniz Bozkurt'u aday gösterdi. HDP ise bu seçimde aday göstermeyerek CHP adayını destekleyeceğini beyan etti. 

31 Mart akşamı Esenyurt büyük bir çekişmeye sahne olacak gibi görünüyor.