Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu PKK’nın siyasi ayağı olan HDP'ye olan desteğini açık açık 31 Mart seçimlerinde ortaya koydu.

Cumhuriyet halk Partisi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görevden alınan belediye başkanlarına destek ziyaretinin ardından bu seferde HDP’nin cezaevindeki temsilcilerine ziyarette bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi terör suçlarından dolayı Hapishanede bulunan HDP kişileri sosyal medya hesaplarından seçilmişlerin halkın iradesinin yok sayıldığı demokrasinin katledildiği günlerde biz cumhuriyeti de demokrasiyi de yaşatacağız bu cezaevinde yatanlar bir gün mutlaka bizimle özgür günlerde birlikte olacaktır diye paylaşım yapıp sosyal medya hesaplarından terör suçundan yatan kişileri aklamak istiyorlar.

 

Cumhuriyet Halk Partisinın bu tür davranışları alenen yaptığı ve HDPlileri ne kadar çok sevdiğini ortaya koyuyor. Ulusalcı milliyetçi ve Atatürkçü olarak bildiğimiz Cumhuriyet Halk Partisi içerisindeki bir şahsiyet bile bunu yapacak seviyeye geldiyse Cumhuriyet Halk Partisi’nin nasıl bir hal aldığını düşünmek gerek.