CHP’nin Beşiktaş Belediye Başkan adayı Dr. Mimar Gülay Yedekçi mi olacak soruları şimdiden dolanmaya başladı. 24 Haziran Seçimlerinde CHP Aday listesine hangi amaçla alınmadığı bilinmeyen İstanbul 25 ve 26. dönem Milletvekili Dr. Mimar Gülay Yedekçi, Yerel Seçimlerde Beşiktaş Belediye Başkanlığı için kolları sıvamış gibi görünüyor...

Meclis’te TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi olarak görev yapan Kent Bilimci Dr. Mimar Gülay Yedekci, 2014 yılında “En İyi Mimar” ödülüne layık görülmüştü.

Gazetemizin Beşiktaş ta yapmış olduğu sokak röportajlarından Hazinadar’ın Beşiktaş’ta CHP’li seçemene karşı büyük bir güvensizlik oluşturduğu ve aday seçiminin son derece önemli olacağı ilçelerde Liyakata dayalı çıkarlardan uzak bir aday olması gerektiği son derece aşikar.

Usta Yazar Yalçın Bayar’ın da bugünkü yazısında Beşiktaş Belediyesi için adından bahsettiği  Dr. Mimar Gülay Yedekci İlçe için en güçlü aday olarak görünüyor.

Dr. Mimar Gülay Yedekçi kimdir?

Dr. Mimar Gülay Yedekçi Mimarlık alanında eğitim gördü. Bu eğitiminin ardından Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisansını, İstanbul Teknik Ünivesitesi’nde doktorasını tamamladı.

1996 yılında Taksim’de kendi mimarlık ofisini kurdu. Çok sayıda farklı projeye imza attı.

Yedekci, üniversitede öğretim üyesi, bölüm başkan yardımcısı ve dekan yardımcısı olarak görev aldı.

Kentsel Dönüşüm, Geleceğin Şehirleri ve Biyomimikri (Doğadan Esinlenen Tasarım) uzmanlık alanlarıdır.

Ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda konferans, panel ve sempozyumda konuşmacı ve moderatör olarak yer aldı. Bunlar arasında Birleşmiş Milletler de dahildir. Fatih Belediye Meclis Üyesi olarak İmar ve Kültür Varlıklarını Koruma Komisyonlarında görev aldı.

CHP İstanbul İl Merkezinde “Gençlik Yeniden Yapılanma Toplantıları” düzenledi. Engelliler için “Turuncu Bayrak” önerisinin sahibidir. Ekolojik Kadın Köyü Projesinin mimarıdır. Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Platformu ve Umut (Sokak) Çocukları Derneği yönetim kurullarında görev aldı.

Hayatta Kal Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Demokratik Dayanışma Derneği eski Genel Başkanıdır. Yayımlanmış çok sayıda makalesi ve 4 kitabı vardır. İyi düzeyde İngilizce bilmektedir.