Ülkedeki virüs sayılarının artmasından  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İngiltere mutasyon virüsle ilgili açıklama yaptı .Ayrıca AK Parti kongreleri  kalabalığına karşın ayrı bir açıklama yaptı. Konuşmasından çıkan sonuçta ,Alman aşısının Türkiye 'de olduğunuda belirtti. 

 

Mutasyonlu virüsün artmasıyla beraber hem de AK Parti kongreleri kalabalığı içinde  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklama yapması oldu. Açıklamasında ,"Mutasyon her geçen gün artıyor . Mutasyonun Türkiye 'deki oranı şu anda yüzde 75' lere ulaştı ." diyerek açıklamasını  herkese yaptı .   AKP kongreleriyle ilgili de açıklama yapan  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca , "Bu konuyu gündemde tutmanın  kimseye faydasının  olmadığı kanaatindeyim . Bugüne kadar Bilim Kurulu üyelerimiz olmak üzere kapalı ortamlarda  virüsün bulaştığını  biliyoruz . Bu bilgilendirme  de bir değişiklik söz konusu değil  dolasıyla herkesin bu mücadelede üzerine düşen sorumluluğun gereğini yapması gerektiğni  yapması gerektiği kanaatindeyim . Burada bir ayrıcalık çıkarma hikayesini  oluşturmanın doğru olmaz . 

 

Alman aşısı şuan Türkiye 'de 

 

Pfizer -BioNTech aşısının şuan Türkiye'ye geldiği  doz  miktarı  2,8 milyon oldu. Bir hafta 10 gün içinde  de 4,5  milyona tamamlanmış olacak . Aşı sırası gelen  ,'Ben BioNTech  aşısı olmak istemiyorum .' dediğinde ,bir başka ,SinoVac aşısı olabilir  olacak .Bu anlamda sırasının gelenin yaptırmama hakkı olacak.