Bilecek’in merkezine bağlı Başköy köyünde ikamet eden kadınlar, hayata geçirdikleri derneğin desteğiyle başlattıkları proje sonucunda hurma satışına başlandı. Bilecik merkezine bağlı Başköy köyünde ikamet eden kadınlar aile bütçelerine katkı sağlamak, köyde birlik ve beraberliği sağlamak için hep beraber kurdukları dernek vasıtasıyla kadınların yöresel ürünleri satışa sunulmaya başlandı.
Başköy’ünde en çok yetiştirilen ve tadıyla çevre iller tarafından bilinen hurmalar tek tek özenle ağaç dallarından kopararak derneğe getiren, burada hep beraber hurmaların kabuklarını soyarak sıcak suda pişirdikten sonra askılara asılıyorlar. Kadınlar böylece hem kendi aile bütçelerine katkıda bulunuyor hem de köyün adını duyuruyorlar.
Bilecik’in Başköy köyünde yaşayan 23 kadın karar vererek Baş tacı Kadınlar isimli derneği kurdular. İlk aşamada yöresel pazara çıkan ve yöresel pazarda çok beğenilen ürün olmayı başardı ve 500 tondan fazla verim elde edilen hurma adına proje planı hazırlayan kadınlar, bakanlıktan hurma kurutma fabrikası için bütçe istediler. Baş tacı Kadınlar Derneği Başkanı olan Gülsün Karasu bir haber sitesine verdiği açıklamada, köyde birlik ve beraberliği sağlamak için derneği kurduklarını söyledi. Baş tacı Kadınlar Derneğine kayıtlı aktif olan 23 üyemiz var dedi.
Bu fikir herkesin aklına yattığı için erişte, tarhana gibi yerel ürünleri de satalım dedik. Yöresel pazara da çıktık. Yöresel Pazarda en çok ilgi gören ürünümüz hurma oldu. Bizde ondan dolayı hurma projesini hayata geçirdik.