İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı 3. Olağan Kongresi Novada AVM’de gerçekleşti. Mevcut Başkan Bora Yörükoğlu beyaz listeyle, rakibi Ali Haydar Akın mavi listeyle kongrede delegelerin oylarını almak için yarıştılar.

 

İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı 3. Olağan Kongresi Novada AVM’de gerçekleşti. Mevcut Başkan Bora Yörükoğlu beyaz listeyle, rakibi Ali Haydar Akın mavi listeyle kongrede delegelerin oylarını almak için yarıştılar. Kongreye, İlçe Başkanı ve adayı Bora Yörükoğlu, İlçe Başkan adayı Ali Haydar Akın, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, delegeler, basın mensupları, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.  İki adayın yarıştığı İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı 3. Olağan Kongresi divan üyelerinin seçiminin ardından saydı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu yapmış olduğu konuşmasında; bugüne kadar partililerden aldığı güçle, partisinin ilkeleri doğrultusunda partisini yüceltmek için çalıştığını söyledi.

 

İYİ PARTİ

Yörükoğlu, yeni dönemde ise "Somut hedefler koyarak bunlara odaklanan, çözüm üreten, çalışkan, açık, şeffaf ve dürüst bir yönetim anlayışını benimseyerek, kapsayıcı pozitif siyaset yapacağız. Ayrıca yürüteceğimiz çalışmalarla kadınlarımız ve gençlerimizi daha aktif bir hale getireceğiz." dedi. Başkan Yörükoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Sivil toplum kuruluşlarıyla yakın ilişkiler kurmak, sosyal yardımların çoğaltılması, üye sayısının artırılması, üyelerle etkin iletişim kurulması hedeflerimiz arasında. Ataşehir için şimdi elele, hep birlikte yola çıkma zamanı. Bu güzel, dürüst, tertemiz insanların geleceğine sahip çıkma zamanıdır. Ataşehirimizi şimdi ortak hayallerimizin ötesine taşıma zamanıdır. Ataşehirimizi önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde iyi bir şekilde temsil etmek hepimizin hedefidir." ifadesini kullandı.

borayorukoglu

Ali Haydar Akın da Ataşehir’e hizmet etmiş birisi olarak aday olduğunu söyledi. Seçimi kim kazanırsa kazansın, kazananın İYİ Parti olacağını vurgulayan Akın, "İnşallah Genel Başkanımız Başbakan olduğu zaman biz de Ataşehir‘de kuvvet merkezi olacağız. Ben seçimin bir düğün havasında geçmesini temenni ediyorum. Bizim tarafımızdan kimsenin sayın Bora beye herhangi bir saygısızlık yapmasını istemiyorum. Burada kazanan başkanımız, kaybeden de dava arkadaşımız olacak" diye konuştu. İki listenin yarıştığı 3. Olağan ilçe Kongresinde kazanan mevcut ilçe Başkanı Bora Yörükoğlu oldu. Yörükoğlu  253 oy alırken , 55 oy alan rakibi Ali Haydar Akın karşısında zafer kazanarak güven tazeledi.