İstanbul Toplanma ve Geçici Barınma alanları'nı 'sehirharitasi.ibb.gov.tr' adresinden sorgulayabilirsiniz. Toplanma alanları, afet ve acil durumlarda halkın güvenle toplanabileceği güvenli alanlardır. Afet ve acil durum toplanma alanları her şehir için farklıdır.
Toplanma alanları, afet ve acil durumlarda halkın güvenle toplanabileceği güvenli alanlardır. Afet ve acil durum toplanma alanları her şehir için farklıdır. Genelde okul bahçeleri, yeşillik alanlar ve parklar acil toplanma alanı olarak belirlenmektedir. Deprem toplanma alanları E-Devlet üzerinden Afet ve Acil Durum Toplanma Alanı Sorgulama ekranında il, ilçe, Mahalle / Köy bilgilerini girerek size en yakın afet toplanma alanını öğrenebilirsiniz.
İstanbul Toplanma ve Geçici Barınma Alanları
İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı, 39 ilçenin Toplanma ve Geçici Barınma Alanları’nı belirledi. AFAD, AKOM, Kıyı Emniyet Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile ilgili birçok kurumun içinde yer aldığı bilimsel altlıklara dayalı olacak şekilde bir model ortaya konuldu. Belirlenen alanlara ‘http://sehirharitasi.ibb.gov.tr’ adresinden size en yakın toplanma alanına ulaşabilirsiniz.
Harita incelendiğinde toplanma alanları içinde AVM önündeki meydanların ve mezarlıkların, geçici barınma alanları içinde olduğu görülmektedir. Deprem nedeniyle zarar gören konutların kullanılamaz hale geldiği durumlarda nüfusun geçici barınma ihtiyacının karşılanacağı geçici barınma alanları olarak millet bahçeleri, stadyumlar, meydanlar, açık spor alanları, parklar, askeri alanlar, açık otoparklar şeklinde belirlendi. Bu alanlar içinde Sultanahmet Meydanı, Taksim Meydanı, Gezi Parkı, Gülhane Parkı, Zincirlikuyu Mezarlığı gibi önemli noktalar yer alıyor.