İstanbul’da kar yağışının yeniden etkili olmaya başlamasıyla birlikte, okullarda kar tatili olup olmayacağına dair sorular artmaya başladı. Öğrenciler, tatil haberlerini heyecanla bekliyor. İstanbul Valiliği ve AKOM, kar yağışıyla ilgili uyarılar yaparken, öğrenciler de kar tatili duyurularını takip ediyor. Peki, İstanbul’da en son ne zaman kar tatili yapıldı?

İstanbul’daki kar yağışının ardından, okulların tatil edilip edilmediği konusunda sorular artmaya başladı. Öğrenciler, İstanbul Valiliği'nden bir açıklama gelip gelmediğini ve okulların tatil edilip edilmediğini merak ediyor.

İstanbul'da Eğitim Devam Ediyor

İstanbul'da okullar, kar yağışına rağmen eğitim ve öğretime devam ediyor. İstanbul Valiliği'nden kar tatiliyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Valilikten Kar Yağışı Açıklaması

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre, ilimiz bugünden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmiştir. Soğuk havanın etkisiyle halen aralıklı yağmur olarak devam eden yağışların, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur, ilimizin batı (Çatalca ve Silivri çevreleri), kuzey (Arnavutköy, Eyüp, Başakşehir, Sancaktepe, Beykoz, Sarıyer, Çekmeköy ve Şile çevreleri) ve yüksek kesimlerinde ise kar şeklinde olması beklenmektedir. 11 Şubat 2025 Salı günü, il genelinde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar şeklinde devam eden yağışların, Salı günü akşam saatlerinden Çarşamba (12.02.2024) öğle saatlerine kadar il genelinde ağırlıklı olarak kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir." denildi.

İstanbul’un En Sert Kışları

2004
22 Ocak 2004'te başlayan kar fırtınası, dönemin valisi Muammer Güler tarafından "İstanbul üzerinde iki basınç sisteminin kesişmesi bizi endişelendiriyor" şeklinde değerlendirilmişti. Akşam saatlerinde kuvvetli rüzgarla başlayan tipi hızla etkisini gösterdi. Birçok evin çatısı uçarken, elektrik direkleri devrildi ve bazı ilçelerde elektrik ve su kesintileri yaşandı. TEM otoyolu 14 saat boyunca ulaşıma kapalı kaldı ve insanlar araçlarında mahsur kaldı. Rüzgarın hızı 122 km/saat’e ulaşarak Boğaziçi Köprüsü’nün bağlantı levhasının kırılmasına ve halatlarının kopmasına yol açtı.

2017
6 Ocak 2017 akşamı başlayan kar yağışı, kuvvetli rüzgarla birlikte tipiye dönüştü. Şehir merkezlerinde 20-30 santim olan kar örtüsü, bazı bölgelerde 1 metreye kadar yükseldi. Vapur seferleri iptal edildi ve İstanbul ile Çanakkale boğazları gemi trafiğine kapatıldı. Atatürk Havalimanı'ndan yapılması planlanan 610 uçuş iptal edildi, yolcular havalimanında sabahlamak zorunda kaldı. Maslak Fatih Ormanı'nda ise kar nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan bir tilki, vatandaşların dikkatini çekti.

2022
24 Ocak 2022’de başlayan kar yağışı hızla etkisini artırarak yoğunlaştı. Kar, trafikte büyük aksamalara yol açtı ve binlerce araç yolda mahsur kaldı. Bazı vatandaşlar tahliye edilerek otel, misafirhane ve yurtlarda konaklamak zorunda kaldı. Harem ve Esenler otogarlarındaki tüm şehirler arası otobüs seferleri iptal edildi. Arnavutköy, Başakşehir ve Sultangazi gibi ilçelerin bazı bölgelerinde kar kalınlığı 80-85 cm’ye ulaştı. İstanbul Havalimanı’ndaki tüm uçuşlar ise geçici olarak durduruldu.

Mart 2022
10 Mart 2022’de başlayan bir başka kar fırtınası, İstanbulluları zor durumda bıraktı. Okullar 14 Mart’a kadar tatil edildi. İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki bazı uçuşlar iptal edildi, tır ve kamyonların şehre girişi yasaklandı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Boğazı da çift yönlü geçişlere kapatıldı.