İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Temmuz ayı toplantısında önemli bir karara imza atarak toplu taşıma ücretlerinde yüzde 13 oranında bir artışa gitti. Bu değişiklik, şehir içi ulaşımda kullanılan bilet ve abonman ücretlerini doğrudan etkileyecek.

Yeni Ücretler Duyuruldu

Yeni düzenlemeye göre, İstanbul'da tam basım ücreti 17,70 TL'den 20 TL'ye çıkarıldı. Öğrenciler içinse bir basım ücreti yüzde 20 oranında artırılarak 10 TL'den 12 TL'ye yükseltildi. Ayrıca, öğrenci aylık abonman ücreti de önemli bir artış yaşadı; 250 TL'den 282,5 TL'ye çıkarıldı.

Ankara’nın Ardından İstanbul'da Zam Kararı

Ankara'nın ardından İstanbul'da da toplu taşımaya yönelik zam kararı alındı. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan kararla toplu ulaşıma yüzde 40 oranında bir zam yapılmıştı. İstanbul'daki bu zam oranı, şehir içi ulaşım maliyetlerini etkileyerek vatandaşlar arasında geniş yankı uyandırdı.

Değişikliklerin Ardından

Bu zamlar, toplu taşıma kullanıcılarının bütçelerini doğrudan etkileyecek. İBB tarafından yapılan bu artış kararı, ulaşım maliyetlerinin yükselmesiyle birlikte, toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlar için yeni bir ekonomik yük oluşturacak. İlgili düzenlemelerin, şehir içi ulaşım üzerindeki etkileri ve vatandaşların bu değişikliklere nasıl tepki vereceği merak konusu.