27 Mayıs darbesinin bugün yıldönümü. Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen darbelerden en dramatiği olan 27 Mayıs darbesi için siyasiler mesajlar yayınladı. Ekrem İmamoğlu da video çekerek bugüne dair bir konuşma yayınladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, 27 Mayıs'ın yıl dönümünde Menderes ve arkadaşları için "demokrasi kahramanı" ifadelerini kullanarak bir mesaj yayınladı.

İmamoğlu videolu mesajında;

"Bundan 59 yıl önce 27 Mayıs 1960'da ülkemizin halk tarafından seçilmiş yönetimi bir askeri darbe ile iktidardan uzaklaştırıldı. Dönemin Başbakanı Adnan Menderes ile iki arkadaşı sudan gerekçeler gösterilerek idam edildiler. Demokrasi adına demokrasi katledildi. Bu milletin liderlerinin hayatına son verildi. Halkın iradesini yok sayan hiç bir darbe kabul edilemez ve eninde sonunda tarih önünde yargılanır. Aslolan seçimle gelenin seçimle gitmesidir. 

Demokrasi kahramanı olarak milletin kalbinde yer eden Adnan Menderes ve arkadaşlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı. 

Haber:demokrasigazetesi.com