İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu bugün Pendik'te halk pazarını ziyaret etti. Kalabalık bir basın ordusunun takip ettiği İmamoğlu'na pazarcılar ve halktan büyük destek geldi. 

Ekrem İmamoğlu halkla selamlaşırken zaman zaman birebir diyaloglara girdi. İlginç enstantenelerin yakalandığı pazar ziyaretinde halk da bir yandan başarı dilerken kimi zaman da isteklerini iletti.

Her şey çok güzel olacak diyen İmamoğlu, hayırlı ramazanlar, hayırlı pazarlar diyerek esnafla da selamlaştı. Kimi vatandaşlar İmamoğlu'nun geldiğini görünce pazara çıkıp özçekim yapmak istedi. Bir vatandaş da hanıma söz verdim sizi eve davet edeceğim ikna edeceğime söz verdim diyince imamoğlu adres ve telefonu aldı. 

Yaşlı bir kadın da İmamoğlu'na "bizi bırakma, bak bizi bırakma, senin gibi genç, akıllı, yeni insana ihtiyacımız var, böyle devam et" dedi. İmamoğlu'da elini öptüğü kadına "bırakmayacağım daha burdayım" dedi.

Fotoğraf çeken bazı vatandaşlar da "sayenizde İstanbul'un ne kadar güzel olduğunu anladık başkanım" dedi. Ekrem İmamoğlu'nun yanına gelen vatandaşlar bir yandan fotoğraf çektirirken bir yandan da iyi dileklerini İmamoğlu'na ilettiler. 

Haziran ayının gelmesiyle ürünler tezgahlarda çeşitlenmiş diyerek pazarcılara da bereketli olsun diyen İmamoğlu, yoğun ilgiden memnunken bir yandan da sık sık terini sildi. Zaman zaman gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İmamoğlu, gösterilen sevgi için, "birbirimizi özledik galiba, insanlar özler, adaleti özler, samimiyeti özler" diye konuştu. 

Ekrem İmamoğlu'nun facebook hesabından da canlı verilen ziyarete binlerce yorum yapıldı. Yapılan yorumlarda "Sen nasıl bir adamsın halkını yaşamın her alanında kucaklayan onlara sevinç gözyaşları döktüren halkımızda ne kadar özlemiş sizin gibi siyasetçiyi İstanbulun carşısı pazarı ve sokakları bunu çok iyi anlatıyor.Hak yerini bulacak." gibi sözler dikkat çekti. 

Çocuklar da İmamoğlu'nu görmek için anneleriyle pazara gelip fotoğraf çektirdi. İmamoğlu kalabalıklaşan pazarda yürümekte zorlandı. Kadınlar "koşa koşa geldik seni görünce" diyerek dua ettiler. Facebooktan canlı yayını gören Pendikliler sokağa çıkıp İmamoğlu'na ulaşmaya çalıştı. 

Haber: demokrasigazetesi.com