İBB Meclis oturumunda geçtiğimiz hafta İETT ve toplu ulaşım sorunları gündeme alındı. Gündeme ilişkin İETT faaliyet raporlarının sunulmasının ardından söz alan CHP Kadıköy ve İBB Meclis Üyesi Mesut Kösedağı, toplu ulaşımda dikkat çeken çözüm önerileri getirdi.

(İSTANBUL) demokrasigazetesi CHP Grubu adına söz alan meclis üyesi Mesut Kösedağı İETT’nin 148 yıllık bir kurum olduğuna dikkat çekti. İETT tarafından daha önce kadınların akşam saat 10’dan sonra istediği yerde inebilmeleri sağlanmıştı ancak son dönemde toplu taşımada bunun uygulanmadığını anımsatarak sosyal medyada bu konuda oldukça fazla şikayet alındığını kaydetti. Geçtiğimiz yıllarda da İETT’nin faaliyet raporları hakkında söz alarak eksik görülen yanları eleştiren Kösedağı, zaman zaman toplu ulaşım kullandığını  500T dahil bir çok otobüse binerek insanların neler yaşadığına birebir şahit olduğunu söyleyerek meclis üyelerini toplu taşımayı kullanmaya ve sıkıntıları bizzat görmeye davet etti.

CHP’li İBB Meclis Üyesi Mesut Kösedağı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bildiğiniz gibi Sayın Ekrem İmamoğlu’nun seçim kampanyası boyunca en çok değindiği ve önemsediği konuların başında toplu ulaşım ve trafik geliyordu. Bu dönem boyunca İstanbul halkı özlediği ve hakettiği ulaşıma kavuşacak. Özellikle en çok öğrenciler ve anneler mutlu olacak. Sayın Başkanın seçim kampanyasında verdiği tüm sözleri yakın zamanda yerine getireceğinden kimsenin şüphesi olmasın çünkü Ekrem İmamoğlu varsa çözüm var.”

Mesut Kösedağı konuşmasında yapılması gerekenlerden bahsederek İETT’yi kullananlara, vatandaşlara sormak zorundayız dedi. Kullanım memnuniyetine değinen Kösedağı, İstanbul’da şu an ciddi anlamda rahatsızlık var bu yüzden İstanbul halkının rahat bir ulaşım hizmeti almasını sağlamak için katkı sunmaya çalışacağını söyledi.

Kösedağı, ”Artık faaliyet raporları neredeyse kopyala yapıştır şeklinde hazırlanıyor. Sadece belli rakamlar ve yıllar değiştirilerek sorunlar görmezden geliniyor. Bu yöntemden derhal vazgeçilerek daha katılımcı, daha kapsayıcı bir faaliyet raporunun hazırlanması gerektiğine inanıyoruz” diyerek 3 bin araç, 5 bin 300 personel, 2 milyarlık devasa bir bütçesiyle İETT’nin çok güçlü bir organizasyon olduğunu vurguladı ve bu organizasyonun her yıl kendisini yenilemesi ve değişen koşullara uyum sağlaması gerektiğine dikkat çekti.

Kösedağı, metrobüste de engellilerin her durakta inemediğini sadece İETT’nin reva gördüğü duraklarda inebilerek seyehat etmek zorunda kaldıklarını ve bunun yeni dönemde bir an evvel giderilmesi gerektiğini sözlerine ekleyerek, “İstanbul gibi 7/24 faal olan bir şehirde sadece 24 tane hatta gece ulaşım seferleri var. Onlar da saat 04:30’a kadar. Kısıtlı olan bu sayının artırılması gerektiğini düşünüyoruz. Her şeyden önce İETT’nin kaynaklarını doğru kullanacağız. İETT’nin elinde 41 bin metrekare arazi var. Biz bu arazileri yandaş vakıflara derneklere değil İstanbul halkının hizmetine sunacağız.” dedi.

Kaynak:demokrasigazetesi.com