Gübre Fabrikaları Türk A.Ş. de neler oluyor neler. Kulisler Çalkalanıyor

Bilecik’teki altın madeniyle son yıllarda sıkça gündeme gelen GÜBRETAŞ, en son hatırlanacağı gibi SPK tarafından, şirketin bağlı ortaklığı Razi Petrochemical Co.’nun taraf olduğu dava gerekçe gösterilerek şirketin bedelsiz sermaye artırımını uygun görmemesi, ancak bu kararı geçikmeli olarak KAP’a göndererek, bedelsiz onayı bekleyen büyük yatırımcıların büyük zararlara uğraması ile 2023 yılının son günlerinde adından sıkça söz ettirerek büyük bir düşüş yaşamıştı.

İddialar Vahim

VARAN – 1

Gübretaş’ın 2012 yılına kadar Genel Müdürlük binası olarak kullandığı, Şişli Esentepe’de boğaza nazır 8 katlı binanın değerinin çok altında bir fiyata Azeri bir işadamına satıldığı kaydediliyor.

500 MİLYON LİRA DEĞER BİÇİLEN BİNANIN 130 MİLYON LİRAYA SATILDIĞI İDDİA EDİLİYOR!

5 katlı binanın Gübretaş’a ait olan 5 katının 130 milyon liraya satıldığı ifade edilirken, binanın bulunduğu konum itibariyle söz konusu 5 katlı binanın en az 500 milyon lira edeceği vurgulanıyor. Kurum içinde söz konusu binanın satış işleminin tamamlandığı ciddi anlamda konuşulurken, bu satış işlemine yönelik KAP’a hiçbir açıklamanın yapılmaması ise dikkat çekti.

İddialara göre, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve Gübretaş Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın’ın binanın satışıyla ilgili Genel Müdür Aytaç Onkun’a yetki verdiği ve Onkun’un da bu satışı gerçekleştirdiği konuşuluyor.

Gübretaş’ın İstanbul’da boğaza nazır eski genel müdürlük binasının piyasa değerinin altında bir fiyata sessiz sedasız satıldığı iddiaları yalanlanmazken, gizli bina satışının ardından daha derin bir plan çıktı. Genel Müdür Hüseyin Aydın’a yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, Gübretaş’ın İran’daki yatırımı olan RAZİ’yi satmaya yönelik bir masa kurulduğu kaydediliyor.

VARAN – 2

“SPK sıkıysa ceza kessin ben Reis’le görüştüm!“

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın başta Gübretaş olmak üzere kurumdaki çiftçi ortakların ve kurum aleyhine olan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismini kullanarak aldığı ortaya çıktı. Kurum içinde konuşulanlara göre, Aydın’nın; SPK ile ilgili bir konuda ‘SPK sıkıysa bir ceza kessin. Ben Reis ile gerekeni görüştüm’ diyerek karşı çıktığı konuşuluyor.

Gübretaş’ın kalbi durumundaki Bilgi Sistemleri Müdürlüğündeki personellerin bilgileri KVKK’ya aykırı bir şekilde Tarım Kredi Teknoloji şirketine aktarıldığı ortaya çıktı. SPK mevzuatına göre bunun suç olduğunu söyleyen ve Gübretaş’ta 20 yıldır görev yapan Semra Yalçıntepe’nin ise Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın’ın talimatı ile görevden alındığı kaydediliyor. Diğer yandan Gübretaş’ın Bilgi Sistemleri Müdürlüğündeki personelin de Tarım Kredi Teknoloji Şirketine kaydırıldığı personele bununla ilgili baskı ile sözleşme imzalattırıldığı belirtiliyor. 

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve Gübretaş Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın’nın, halka açık bir şirketin personel bilgilerinin bir başka şirket bünyesine aktarılmasının KVKK’ya göre suç olduğu ve bundan dolayı Gübretaş’ın SPK’dan ceza kesileceğine yönelik uyarıldığı ancak Aydın’ın, kadınların da bulunduğu bir ortamda sinkafli laflar ederek, “Siz işinize bakın, SPK sıkıysa bir ceza yazsın. Ben Reis ile gerekeni görüştüm” dediği kaydediliyor.

En son, GÜBRETAŞ 2 Mayıs’ta gerçekleştirdiği Olağan Genel Kurul Toplantı tutanakları yöneticilere sağlanan huzur hakkı büyüklüğünü ortaya koymuş, çift maaşlı bürokratlardan Hüseyin Aydın ile 10 kişilik yönetimine 2023’te 32,6 milyon TL’lik huzur hakkı verilmesi ile gündeme gelmişti.

Kaynak: tarimdanhaber