Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Göztepe deplasmanındaki olayların ardından ilk kez konuştu. Koç, yaşanan saldırının ardından sahaya inmeye neden karar verdiğini ve medyada çıkan yorumları yanıtladı.

Göztepe Maçında Şok Olay

Süper Lig’in 2’nci haftasında oynanan Göztepe-Fenerbahçe maçında, 51’inci dakikada yaşanan olaylarda Fenerbahçe Başkanı Ali Koç sahaya girerken Göztepe Kulübü'nden bir görevli tarafından yere düşürüldü. Bu olay, maçın önüne geçerek büyük yankı uyandırdı.

Koç’tan İlk Açıklama:

Ali Koç, olayın ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Hafta sonu yaşananlar gerçekten talihsizdi. Medyada, sanki Fenerbahçe suçluymuş gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor. Fenerbahçe’ye karşı sürekli bir zulüm söz konusu. Şampiyonluklar çalındı, suçlu gösterildik ve şimdi de fiili saldırıya uğruyoruz. Bu duruma alıştık ama artık bu ülkeye zarar verdiğini düşünüyorum."

Sahaya İnme Kararının Arkasındaki Nedenler:

Koç, sahaya inme nedenini şöyle açıkladı: "Cumartesi akşamı yaşanan olaylar, taraftarımıza yaşatılanlarla birebir aynıydı. Stadyum dışında formalarımız yakıldı ve polis hiçbir önlem almadı. Maçta öndeyiz ve taraftarlarımız 'Yönetim bize sahip çık' diye bağırıyor. Bu yüzden sahaya indik. Amacımız, polis ve taraftar arasındaki gerilimi azaltmak ve taraftarlarımızı tribüne alabilmekti."

Maçın Devamında Yaşananlar ve Tepkiler:

Ali Koç, "Maç başladığında biz sahadaydık. Stat içindeki fiziksel yapı nedeniyle sahaya inmemiz uzun sürdü. Taraftarlarımız stadyuma geç geldi ve biber gazıyla karşılaştı. Bu durumu FETÖ dönemindeki yaşadıklarımızla karşılaştırıyorum" dedi.