İstanbul'da başabaş bir yarışın sürmesi ve oy farkının az olması her oyu değerli hale getirdi. İptal edilen seçimde İmamoğlu 13 bin farkla seçimi kazanmış gözüküyordu. Seçimin yenilenecek olmasıyla gözler diğer parti adaylarının ne kadar oy aldığına çevrilmiş durumda.

Yüksek Seçim Kurulu verdiği kararla İstanbul'da seçimi iptal etti. Cumhur ittifakı adayı Binali Yıldırım ve Millet ittifakı adayı Ekrem İmamoğlu seçim çalışmalarına yeniden başlayacak. Partiler seçim stratejisini belirlerken açıklamalar da ardı ardına geliyor. 100 binin üzerinde oy alan Saadet Partisi, yeniden seçimde ne yapacaklarını görüşerek karar vereceklerini söyledi. Aday çıkarmadığı takdirde 100 bin seçmen oyunu kime verirse o kazanacak gibi bir algı oluşmaya başladı. Tabi bu oyun hepsi bir partiye gitmeyeceği ve dağılacağı aşikar ama çoğunu kim alırsa o bir adım öne geçecek. Bir de bağımsız adaylar ve küçük partilerin adayları var. Söz konusu 13 bin oy farkı olunca onlar da gündeme gelmeye başladı. Tabi daha önce ortaya atılan iddialardaki oy potansiyelleri de var. MHP'li Cemal Enginyurt'un ortaya attığı 500 bin İstanbullu muhtar seçimleri için memleketlerine gitti demişti. Eğer bu iddia doğruysa ve bu kez muhtar seçimine gidilmeyeceği için Ak Partide yüksek miktarda yeni oy beklentisi olacak. Ama doğru olsa bile 500 bin seçmenin hepsi aynı adaya oy verecek değil. 

Peki küçük partiler ve bağımsızların 31 Mart'ta aldığı oylara bakalım. Hepsinin de oyu dikkat çekecek miktarda...

23 Haziran 2019'da yeniden aday olacaklar mı bilinmez ama oyların nereye kayacağı seçime büyük etki edecek gibi duruyor.

Saadet Partisi: 103 bin 300 oy aldı. Temel Karamollaoğlu Millet İttifakına yakın duruyor ama seçmenin ne karar vereceğini bilemiyoruz.

DSP: 30 bin 817 oy CHP'den de transferler yapan DSP Mustafa Sarıgül'ün de katılımıyla yeni bir ivme yakalayacak yorumları yapılıyordu ama bu beklentiler gerçekleşmedi. Seyit Torun önceki gün DSP'yi ziyaret etti ve destek istedi. 

BTP: 27 bin 238 Millet ittifakına yakın duruyor.

DP: 22 bin 545 Cumhur ittifakına yakın duruyor.

Vatan Partisi: 17 bin 377 Her ne kadar Millet ittifakına daha yakın gibi bir politikası olsa da yapılan açıklamalar emperyalizme karşı Tayyip Erdoğan'a destek verilmesi yönünde.

TKP: 10 bin 492 Millet ittifakına yakın duruyor.

Bağımsızlar: 14 bin 532 

İki adayın dışında kalanların aldığı oy toplamda 226 bin 301