İstanbul Müzik Festivali, Yarının Kadın Yıldızları projesini TSKB (Türkiye Sınai Kalkınma Bankası) işbirliğiyle başlattı.


2019 yılında 47. İstanbul Müzik Festivali kapsamında sunulacak destek fonu için başvurular başladı.

Üstün yetenekli genç kadın müzisyenlerin kariyerlerini desteklemek amacıyla başlatılan proje kapsamında, TSKB’nin sponsorluğu ve festival izleyicilerinin de katkılarıyla, Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu oluşturuluyor. Başvurular arasından seçici kurulun belirlediği sanatçılar, ihtiyaçları doğrultusunda fondan destek alabilecekler. İstanbul Müzik Festivali kapsamında düzenlenen özel bir konserle, fondan destek alan müzisyenlerin festival dinleyicisiyle buluşmaları da sağlanıyor.

KİMLER DESTEK ALABİLİYOR?
Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu’na yurtdışında bir müzik okulundan lisans veya lisansüstü seviyesinde kabul alan, yurtdışında müzik eğitimini sürdüren ya da kariyer gelişimine olumlu katkıda bulunacak ustalık sınıfı, orkestra seçmesi, uluslararası yarışma gibi etkinliklere katılım veya çalgı alımı için desteğe ihtiyaç duyan, klasik müzik alanında çalgı, şan veya şeflik alanlarında eğitim alan kadın müzisyenler başvurabiliyor.
Başvurular, İKSV Genel Müdür Yardımcısı ve müzikolog Yeşim Gürer Oymak başkanlığında, keman sanatçısı ve orkestra şefi Hakan Şensoy, piyanist ikili Ufak & Bahar Dördüncü, klarnet sanatçısı Ayşegül Kirmanoğlu ve besteci Özkan Manav’dan oluşan seçici kurul tarafından değerlendiriliyor.
Projenin ikinci yılında başvurular 15 Mart 2019 tarihine kadar kabul edilecek. Proje kapsamında oluşturulan toplam fon miktarı, seçici kurul tarafından belirlenen müzisyenlere, ihtiyaç duydukları destek oranında paylaştırılacak. Destek fonundan yararlanmaya hak kazanan sanatçılar, 47. İstanbul Müzik Festivali kapsamında, 25 Haziran 2019 akşamı Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’da düzenlenecek Yarının Kadın Yıldızları konserinde dinleyicilerle buluşacak.
Adaylar, başvuru ve şartnameye iksv web sitesinden ulaşabilecekler.