Spor Toto Süper Lig'de ilk devreyi lider tamamlayan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Corendon Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek. Sarı-kırmızılı takım rakibini devirip bir üst tura kalmak istiyor. Teknik direktör Okan Buruk, Alanyaspor maçı muhtemel 11'ini belirledi. 

 

Spor Toto Süper Lig lideri Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu mücadelesinde 17 Ocak Salı günü Corendon Alanyaspor ile karşılaşacak. Kırbıyık Holding Stadı'nda yapılacak maç, saat 20.30'da başlayacak. Müsabaka, A Spor'dan yayınlanacak. Alanyaspor ile Galatasaray bu zamana kadar Türkiye Kupası'nda 3 kez karşı karşı geldi. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 1 kez sahadan galip ayrıldı. Turuncu-yeşilliler ise 2 kez rakibini mağlup etti. Bu maçlarda Alanyaspor'un 6 golüne, Galatasaray 5 golle karşılık verdi. Galatasaray ile Alanyaspor arasında son olarak ligde bu sezonun ilk yarısında oynanan mücadele 2-2 beraberlikle sona erdi.

 

10 maçlık galibiyet serisi bulunuyor

 

Galatasaray'ın, 8'i Süper Lig, 2'si Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 10 maçlık galibiyet serisi bulunuyor. Bu karşılaşmalarda sarı-kırmızılılar ligde Fatih Karagümrük, Beşiktaş, Medipol Başakşehir, İstanbulspor, Sivasspor, MKE Ankaragücü, Fenerbahçe ve Hatayspor'u, Türkiye Kupası'nda da Ofspor ile Ankara Keçiörengücü'nü mağlup etti.

Galatasaray, Türkiye Kupası'na 3. turdan başladı ve bu turda karşılaştığı Kastamonuspor'u 7-0'lık skorla eledi. Sarı-kırmızılılar 4. turda Ofspor'u 2-1, 5. turda da Ankara Keçiörengücü'nü 1-0 yenerek tur atladı. Alanyaspor ise 4. turdan dahil olduğu Türkiye Kupası'nda Sakaryaspor'u 3-0, 5. turda ise Eyüpspor'u 3-2'lik skorla geçerek adını son 16 turuna yazdırdı.