Galatasaray, uzun zamandır peşinde olduğu sağ bek transferinde önemli bir adım attı. Kopenhag'da forma giyen 21 yaşındaki genç oyuncu Elias Jelert'in transferi resmi olarak duyuruldu. Sarı-kırmızılılar, bir süre Rennes'te oynayan Guela Doue'nin transferindeki belirsizlikler nedeniyle rotayı Danimarka'ya çevirdi ve başarılı bir şekilde Elias Jelert ile anlaşma sağladı.

Elias Jelert Galatasaray'da!

Galatasaray, Kopenhag forması giyen 21 yaşındaki sağ bek Elias Jelert ile anlaşmaya vardı. Genç oyuncu, sarı-kırmızılı ekibe katılmak için İstanbul'a doğru yola çıkacak. 2022 yılından bu yana Kopenhag'ın A takımında forma giyen Jelert, kulübünde çıktığı 97 maçta 1 gol ve 6 asistlik performans sergiledi.

Galatasaray'dan Resmi Açıklama

Galatasaray'dan yapılan resmi açıklamada, "Profesyonel futbolcu Elias Jelert Kristensen’in transferi konusunda futbolcu ve kulübü F.C. København ile resmi görüşmelere başlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Maaş ve Transfer Ücreti Bilgileri

Elias Jelert'in Galatasaray ile 4 yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor. Genç oyuncunun, Galatasaray'dan yıllık maaş olarak 1 milyon Euro'dan daha az bir ücret alacağı belirtiliyor. Galatasaray ve Kopenhag, transfer bonuslarıyla birlikte toplamda 9+2 milyon Euro karşılığında anlaşmaya vardı.