Destek Seviyesi (Support Level) Nedir?

Destek seviyesi, bir varlığın belirli bir süre boyunca altına düşmediği fiyat seviyesidir. Bir varlığın destek seviyesi, varlık daha düşük bir fiyata düştüğünde piyasaya giren alıcılar tarafından oluşturulur.

 

Basit destek seviyesi, teknik analizde, dikkate alınan dönem için en düşük dipler boyunca bir çizgi çizilerek grafiğe geçirilebilir. Destek çizgisi, genel fiyat eğilimine göre düz veya eğimli olabilir. Desteğin daha gelişmiş versiyonlarını belirlemek için diğer teknik göstergeler ve grafik teknikleri kullanılabilir.

 

Destek Seviyeleri Size Ne Anlatıyor?

Destek seviyesi, alıcıların bir hisse senedini satın alma veya hisse senedine girme eğiliminde olduğu seviyedir. Bir şirketin nadiren altına düştüğü hisse senedi fiyatını ifade eder. Destek seviyesi, bir hisse senedinin fiyatı destek seviyesine düştüğünde veya hisse senedi düşmeye devam ettiğinde onaylanır ve onaylanır. Bu meydana geldiğinde, daha önce gösterilen destek seviyesinin yeni düşük seviyeleri kapsayacak şekilde değişmesi gerekir.

 

Destek ve direnç seviyeleri teknik analizin temelini oluşturur. Temel analiz, hisse senedinin gelecekteki yönünü belirlemek için bir şirketin performansını ve geçmişini dikkate alır. Teknik analiz fiyattaki kalıp ve trendleri kullanır

 

Traderler, alım satımlara giriş ve çıkış noktalarını planlamak için destek ve direnç seviyelerini kullanır. Yatırımcının diğer göstergelerden ne gördüğüne bağlı olarak, grafikteki fiyat hareketinin destek seviyelerini ihlal etmesi, satın alma veya kısa pozisyon alma fırsatı olabilir. Hatta ihlalin yükseliş trendinde meydana gelmesi durumunda bu durum tersine dönmenin işareti bile olabilir.

 

Desteği Kullanması

Destek, gerçek bir teknik göstergeden ziyade bir pazar konseptidir. Hacim bazında fiyat grafikleri ve hareketli ortalamalar da dahil olmak üzere pek çok popüler gösterge bu kavramları içerir. Bunlar daha basit görselleştirmelere göre daha uygulanabilirdir.

 

Yatırımcılar genellikle en düşük dipleri birleştiren tek bir çizgi yerine destek bandını görmek isteyeceklerdir çünkü her zaman desteğin yukarıya doğru hareket etmesi ve uzun pozisyon emrinin yerine getirilmemesi ihtimali vardır.

kaynak:Finanshub