Son dönemde yayınladığı ekonomi ve borsa analizleriyle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ekonomist Metin Yüksel Fenerbahçe hisse senediyle ilgili çarpıcı analizlerde bulundu. 

 

Son dönemde yayınladığı ekonomi ve borsa analizleriyle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ekonomist Metin Yüksel Fenerbahçe hisse senediyle ilgili çarpıcı analizlerde bulundu. 

 

İşte Metin Yüksel'in o yazısı: 

 

 

“Aynı şeyi tekrar tekrar yapmak ve farklı sonuçlar beklemek deliliktir.” Einstein bunu derken tabii ki İsmail hocayı analiz etmemişti. 3 yanlışın bir doğruyu götüreceği maçtı;

 

Ancak İsmail Hoca “inatta ısrar” eden tahtacı modunda, yanlışın bütün yatırımcıları üzecek sonuç doğurmasında ısrarlı idi. Ancak yanlışların doğruyu götürmesine izin vermeyen Ferdi, Oscar ve Samet’in gösterişsiz doğru futbolu oldu.

 

Fenerbahçe maça “tavan” serisini yakalamak ve yatırımcısı ile barışmak amacı ile önde presle başladı. Rakipten seken topları “korelasyona” sahip Crespo ve Şaman-ski ile kazanıp, olgun atağa dönüştürme çabaları, “tuşa geç basan oyuncular” nedeni ile gerçekleşmedi.

 

Özellikle Dzeko’nun “kadife şutları” kaleci Ertaç için idman oldu.

 

İsmail Hoca aslında “takım performansına” bağlı galibiyetlerin “esrarına” kapılmış, o serilere sahip sistemi inatta, ısrarı sürdürüyor. Oysaki sadece futbolda değil hayatımızın her alanın da sistemler oyunculara bağlıdır. Hocamız Fred ile kurmuş olduğu sitemin başarısın Zahiç ile de yakalama inadında ısrarcı, düşünebiliyor musunuz tahtanın agresif kaynak yaratan yatırımcıları oyun dışı kalınca risk algısı sıfır yatırımcılar ile aynı fiyat performansı beklenebilir mi? İlk seçenekte 5 ayda alacağı getiri ikinci seçenekte 5 yıl ya da daha fazlasında çıkacaktır,

 

“Sistem oyuncularınız” devrede değilse, sistemi değiştirirsiniz. Aynı şekilde yanlış kurgulanan tahtada, yanlış işlemlerin devamına da 65 dakika bizim gibi seyreden İsmail Hoca, (Kocamanla bünyeye yapışmış olan aynı dakika, aynı sisteme uygun oyuncu değişiklikleri,)” likiditeyi yok edici oyunda işlemsiz kapanışa neden olmuştur.

 

Başta Şaman-ski olmak üzere, Tadiç, İrfancan’nın etkisiz futbolu küçük yatırımcının oyundan soğumasına neden olurken, sonradan oyuna giren Kent, Cengiz ve Bati’nin de yetersizlikleri Fenerbahçe’nin düşük işlem hacmi ile aynı fiyattan kapanmasına neden oldu.

 

Seans arası bir şans, sakatlar iyileşirse “hocasız” kazanma devri başlar. Trabzonspor ve Ludogorets maçların da alınan mağlubiyetlerinin “formülünü” kendine örnek alan Adana Demirspor, Osainin arkasına deplase olan Yusuf Erdoğan’ın stoper uyumsuzluğundan istifade etme stratejisi ile gol arayan, Livakoivç’in “uzaktan yediği” golleri de hesap ederek sonuç alma düşüncesi Gravillonun denemesinde direğe takıldı.

 

Not: Bu bir yatırım tavsiyesi değildir.