2021-22 Sezonu ilk haftasında 26 yıl sona Süperlige geri dönen Adana Demirspor karşısında Fenerbahçe 0-1 galip geldi. Sezon öncesi yapmış olduğu flaş transflerle dikkat çeken Adana Demirspor, Mesut Özil'in atmış olduğu tek gol ile evinde rakibine kaybetti. 7 senelik şampiyonluk hasretini artık bitirmek isteyen Fenerbahçe yaptığı transferler ve yeni teknik direktör Vitor Pereira ile bu senenin en zorlu deplasmanlarından biri olan bu maçta 3 puanı hanesine yazdırdı.

Vitor Pereira : Bu Burada Konuşalacak Bir Şey Değil 

Pereira'ya hangi bölgeleri eksik buldunuzus sorusuna karşılık , 'bu burada konuşulacak bir şey değil cevabını verdi'

Basın toplantısına devam eden Pereira'dan satır başları şöyle : 

''İlk yarıda ritmi korumayı daha çok başarmalıydık. oyun çok geçiş oyununa döndü 2.yarıda tek forvetimiz elimizde Serdar'dı, çıkarmak zorunda kaldık. Takım ruhunu yansıttık. Bazen sahada acı çekmeniz,fedakarlık yapmanı gerektirir. 3 puanla başlamak çok önemliydi. Takım ve taraftarlarımız adına gerçekten mutluyum''

Mesut Gol İle Başladı

Mesut Özil en son lig golünü 2020 yılının Şubat ayında Newcastle United takımına karşı atmıştı. Süperlig'in ilk maçında gol ile başlayan Mesut Özil lige iyi bir başlangıç yaparak başladı. Özil kariyerinde Premier Lig'de 33 Gol- 58 Asist, La Liga'da 19 Gol-54 Asist, Bundesliga'da 13 Gol-37 Asist  yapmıştı.

Gelecek Hafta

Fenerbahçe gelecek hafta kendi evinde Fraport TAV Antalyaspor'u ağırlayacak. Adana Demirspor ise Yukatel Kayserispor deplasmanına gidecek.

Stat: Yeni Adana Stadı

Hakemler: Ali Şansalan, Kerem Ersoy, İbrahim Çağlar Uyarcan

Adana Demirspor: Muric, Kaan Kanak, Tayyip Talha Sanuç, Rassoul, Svensson, Sinan Kurt, Gökhan İnler, Belhanda (Dk. 62 Ezeh), Lucas Castro (Dk. 90 Stambouli), Akintola (Dk. 76 Pa Dibba), Balotelli (Dk. 62 Assombalonga)

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Tisserand, Attila Szalai, Novak, Gustavo, Zajc (Dk. 76 Ozan Tufan), Osayi, Ferdi Kadıoğlu (Dk. 46 Serdar Aziz), Mesut Özil (Dk. 82 Sosa), İrfan Can Kahveci, Samatta (Dk. 46 Serdar Dursun - Dk. 71 Nazım Sangare)

Goller: Dk. 46 Mesut Özil (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 32 Tisserand, Dk. 82 Osayi (Fenerbahçe), Dk. 90+1 Tayyip Talha Sanuç (Adana Demirspor)