Fas’ın Amerika Büyükelçisi olarak çalışmalarına devam eden Aziz Mekvar Fas’ın Amerika’da en uzun süre kalan diplomatı olmuştur. Peki Aziz Mekvar kimdir? Bugüne kadar neler yapmıştır? Büyükelçilik görevine halen devam ediyor mu? İşte tüm bu sorularun cevabı haberimizde... Sizin için araştırdık!

 

Aziz Mekvar 13 Kasım 1950 yılında Fas’ın Fes şehrinde dünyaya gelmiştir. 72 yaşındadır. 1985 yılında Fas’ın Angola Büyükelçisi olarak başladığı, elçilik kariyerine sonrasında 1993-1999 yıllarında Portekiz, 1999-2002 yılları arasında Malta, devam etmiştir. 2001 ile 2004 yıllarında Birleşmiş Milletler’de bağımsız yönetici olarak çalışmış bununla beraber 19 Haziran 2002 tarihinde Fas’ın Amerika Büyükelçisi olarak atanmıştır.

2011 yılına kadar Fas’ın Amerika Büyükelçisi olarak çalışmalarına devam eden Aziz Mekvar Fas’ın Amerika’da en uzun süre kalan diplomatı olmuştur. 20 Nisan 2018 tarihinde Çin’e Fas Büyükelçisi olarak atanan Aziz Mekvar halen bu göreve devam etmektedir. 

 

Diplomat olarak göreve devam ediyor!

 

Tarihte Mekvar soyadını taşıyan Fas için önemli hizmetlerde bulunmuş Hacı Taoudi Mekvar, Hacı Muhammed Mekvar gibi isimlerin soyundan gelen Aziz Mekvar Fas milliyetçisi Hacı Ahmet Mekvar’ın torunudur. Eşi İtalya’nın aristokrat ailelerinden gelen Marquise Maria Felice Cittadini Cesi’dir. Bu evlilikten bir oğulları bulunmaktadır. Washington D.C. bulunan Metropolitan Club, Chevy Chase Club gibi kulüplerde üyelikleri bulunmaktadır. Roma’da Fransız Lisesi Chateaubriand ve Lizbon’da bulunan Fransız Lisesi Charles Lepierre’de eğitim görmüştür. HEC Paris’ten aldığı eğitim ile eğitimini tamamlamıştır. Arapça, İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Portekizce, İspanyolca bilmektedir. Bugün diplomat olmasının yanı sıra iş hayatında da önemli firmalara danışmanlık vermektedir.