Tarım ürünlerinin güncel sorun olmaya başladığı günümüzde çeşitli projelerle çiftçinin yanında olan Eskişehir ile adı özdeşleşen Yılmaz Büyükerşen, Mihalgazi ilçesinde marul ve domates fidesi desteği verdi. Halk tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, Mihalgazi Belediye Başkan Adayı Bülent Durna’nın Seçim irtibat ofisi açılışı için Mihalgazi’deydi. Büyükerşen’e CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü ile Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP 25'inci ve 26'ncı Dönem İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu da mitingde eşlik etti.

Zor günlerden geçen üreticilere 270 bin domates fidesi ve 2 milyon 500 bin marul fidesiyle destek olan Yılmaz Büyükerşen’e Mihalgazili çiftçiler de yoğun ilgi gösterdi.

Büyükerşen, Seçim İrtibat Merkezi’nin açılışında konuştu. Büyükerşen, Mihalgazi ve Sarıcakaya topraklarının Anadolu’nun en verimli topraklara sahip olduğunu söyledi. Büyükerşen üreticinin mağdur edildiğini kar edemez hale getirildiğini vurgulayarak, "Büyükşehir Belediyesi olarak Kırsal Kalkınma Projelerimiz ile sizlere elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık. Bundan sonra da bu desteklerimizi arttırarak devam edeceğiz." dedi. Mihalgazi'nin mevcut belediye başkanını ve iktidarı eleştirdi. 2014’de verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirtti. İlçeye yapılmak istenen arıtma tesisi için mevcut belediye başkanının yer göstermediğini söyleyerek halka şikayette bulundu. Büyükerşen sözlerine şöyle devam etti: "Sözün özü, 1 Nisan sabahında bizimle uyum içinde çalışacak Sayın Bülent Durna’ya sizlerden destek istiyorum. Kırsal Kalkınma Projelerimiz ile Mihalgazi’yi çok daha fazla üreten bir ilçe haline getirecek, bu güzel ilçemizi hak ettiği belediyecilik anlayışı ile tanıştıracağız”

CHP'nin Mihalgazi Belediye Başkanı Adayı Bülent Durna ise 2014’ten sonra aynı inanç ve özveriyle ilçede çalışmalara devam ettiğini söyledi. Durna, “İlçemizin sorunlarını biliyoruz. Sayın Hocamın desteği ve Mihalgazi’yi ayağa kaldıracak fikirleri ile, başta üreticimizi kalkındıracağız. Kooperatifçiliği destekleyeceğim, üretici nasıl desteklenirmiş göstereceğiz. Ayrıca sosyal belediyecilik anlayışımızla hizmetlerimizin merkezine kadınlar ve çocukları koyacağız. Artık Mihalgazi’de değişim zamanı, Yılmaz Hocamla birlikte kazanma zamanı” dedi.