Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 31 mart seçim kampanyası çerçevesinde Karadeniz turuna çıktı. Rizeden sonra Trabzon'a geçen Erdoğan, burada Trabzonlulara seslendi.

Erdoğan'ın konuşmalarından satırbaşları

KIZILELMAMIZ BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE

Erdoğan CHP ve İYİ Partililere de seslenerek, "bizim kızılelmamız büyük ve güçlü türkiyedir. insanımızı birbirine kırdırmaya çalışanlara hayır diyoruz. Bunun için önce millet önce memleket diyoruz. Bunlar değil miydi şu an cezaevinde bulunan zatın sokağa çıkın dediğinde 53 vatandaşımızın ölümüne sebep olan. Bölücülük yaptılar ırkçılık yaptılar. Bunlar kongrelerinde bizim istiklal marşımızı okutmayanlardır. CHPye gönül verenler siz bunlarla beraber olmaya utanmayacak mısınız. Bu millet 31 martta bunun hesabını soracaktır inanıyorum." dedi.

PAKİSTAN BAŞBAKANINI ARADIM

Pakistan ve Hindistan arasında yaşanan gerginliğe dikkat çeken Erdoğan, "ülkemizle beraber tüm gönül coğrafyasında muhabbetin adaletin barışın tesisi için mücadele ediyoruz. Nerede bir sıkıntı sorun varsa onu sükunetle çözmeye muktediriz. Pakistan başbakanını aradım. Hindistan ile Pakistan arasındaki gerginliği nasıl düşürebileceğimizi istişare ettik. Türkiye ne zaman dara düşse kardeş Pakistan hep yanımızda oldu. Sorunun çözümü için bizden destek bekliyorlar. Biz de üzerimize düşen ne varsa yapmaya gayret gösterdik. Bize düşen katkıları yapmaya hazır olduğumuzu vurgulamak istiyorum." diyerek dış politikayla iç politikanın birbirinden bağımsız olamayağını vurguladı.

Video dev ekran uygulamasında Erdoğan zamanında SGK'nın durumunu gösteren videonun ardından şehir hastaneleri videosunu izleterek Trabzon'a da şehir hastanesi sözü verdi. 

Erdoğan Tranzon'a yapılan hizmetleri anlatırken, raylı hattın yapılacağını ve hızlı tren yapaacaklarını da sözlerine ekledi.