Erdoğan, Sokak Hayvanları Yasa Tasarısını Savundu: "Kimse Bize Merhamet Dersi Vermesin, Sokaklarımızı Güvenli Hale Getireceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Grup Toplantısı’nda, Tarım ve Köyişleri Komisyonu’ndan büyük tartışmalarla geçen Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tasarısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, sokakta yaşayan hayvanların toplanmasını ve öldürülmesini öngören yasa tasarısını savunarak, "Meclis tatile girmeden bu işi bitireceğiz" dedi.

Sokak Hayvanları Sorunu ve Çözüm Arayışları

Erdoğan, konuşmasında Türkiye’nin başıboş köpek sorunu ile karşı karşıya olduğunu vurguladı. “Birileri ısrarla görmezden gelse de Türkiye’de başıboş köpek sorunu var. Dünyanın hiçbir medeni ülkesinde göremeyeceğiniz bir sokak köpeği popülasyonu ile karşı karşıyayız. Bu hayvanlar çocuklara, yaşlılara ve yetişkinlere saldırıyor, trafik kazalarına neden oluyor. Artan kuduz vakaları ile de mücadele etmek zorundayız” dedi.

Erdoğan, sokakta yaşayan hayvanların çocuklara ve yaşlılara saldırdığını, kuduz vakalarının arttığını belirterek, “Başıboş hayvanların sebep olduğu tehlikeler her geçen gün artıyor ve bu sorunlara karşı kayıtsız kalamayız. Milletimiz bu sorunun çözülmesini ve sokakların güvenli hale gelmesini istiyor. Biz de bu feryatlara tepkisiz kalamayız” ifadelerini kullandı.

Merhamet ve Empati Üzerine Sert Çıkış

“Kimse bize merhamet dersi vermesin” diyen Erdoğan, hayvanseverlerin tepkilerine de sert cevap verdi. “Terör örgütünün bebek katletmesine, Gazze’de masum çocukların katledilmesine sesi çıkmayanların bize merhamet dersi vermeye kalkışmaları kabul edilemez. İnsan sevmeyenler, köpeği nasıl sevsin? Ciğerparesini kaybetmiş yüreği yaralı bir anneyle empati kuramayan başka canlılarla nasıl empati kursun?” şeklinde konuştu.

Yasa Tasarısının Meclis’ten Geçirilmesi Hedefleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Teklif komisyonda kabul edildi. Bu meseleyi Meclis tatile girmeden önce Genel Kurul’a sunarak yasalaştıracağız ve sokaklarımızı güvenli hale getireceğiz. Bu konuda tüm grubumuzdan kararlı bir duruş bekliyorum. Asla taviz yok ve bu işi Allah’ın izniyle bitireceğiz” diyerek kararlılıklarını vurguladı.

Erdoğan ayrıca, “Bu teklifi yasalaştırarak sokaklarımızı güvenli hale getireceğiz. Meclis tatile girmeden bu işi bitireceğiz” diyerek milletvekillerine de seslendi ve kararlı bir duruş beklediğini ifade etti.

CHP'li Belediyelere Eleştiri ve Uyarılar

Konuşmasında CHP’li belediyelere de yüklenen Erdoğan, CHP’li belediye başkanlarının üç-dört kat zam yaptıkları hizmetlerin fiyatlarını düşürmesini istedi; belediye borçlarıyla ilgili de Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bu borçları “kaynağında” tahsile başlayacağını bildirdi.

Erdoğan, “CHP’li belediyeler hizmetlerde fahiş fiyat artışlarına giderek vatandaşı mağdur ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu belediyelerin borçlarını kaynağında tahsil etmeye başlayacak” dedi.

Emekliler İçin Yeni Adımlar

Erdoğan, emekliler için de önemli adımlar atacaklarını belirtti. “Son 21 yılda emeklilerimiz için çok önemli adımlar attık. Depremin ekonomik etkileri azaldıkça, ekonomide uyguladığımız politikalar daha fazla sonuç verdikçe, ortaya çıkan imkanları başta emeklilerimiz olmak üzere halkımızın emrine sunacağız” dedi.