Cumhurbaşkanı Erdoğan Ak Parti İzmir mitinginde halka seslendi. CHP'nin İzmir adayı için HDP'den icazet alındığını söyledi.

(demokrasigazetesi.com) İZMİR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma ülküsüne CHP yönetiminin hiç bir katkı sağlamadığını, ecdadın emanetine hiç bir şekilde sahip çıkmadığını vurguladı.

Erdoğan, "Şimdi buradan bir şeyi özellikle söylüyorum, İzmir'de yaşayan Kürt kardeşim, bunlar kürdistanda oylar HDP'ye diyerek bizleri bölmeye çalışıyor. Bunlara CHP'ye ve HDP'ye İzmir'de seçimi kaybettirmeye yönelik cevap vereceğinize inanıyorum. Bunların kendileri ve partileri bir proje. O yüzden 31 Mart bir beka mücadelesinin adıdır. Bu mücadeleyi biz kazanacağız. İzmir'de aynı oyun oynanıyor. İzmir ilçelerinde CHP'nin listesin çokça HDP'li meclis üyesi var. O yüzden 31 Martta aday göstermediler. Kendi adlarıyla değil CHP adıyla yarışıyorlar. İyi parti de kendileri için değil CHP ve bölücü örgütün emrindeki parti için çalışıyor. Bu maskeli baloya ne gerek var. Açıkça çıkıp söylesinler. Bizim milletimizden gizlediğimiz sakladığımız hiç bir şey yok. Söylediklerimizi açıkça ifade ediyoruz. İzmir'de ve diğer pek çok yerde olduğu gibi bu ittifaktan ülkeye hayır gelir mi? dedi.

Sinevizyonda HDP'li siyasilerin bölücü propagandaları da halka izletildi. HDP'nin terör örgütüne verdiği destek vurgulandı. 

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:
"Ben bugün İzmir'i bir başka görüyorum. İzmir'in coşkusu bir başka. İzmir kararını vermiş. Sizlerden bu bukalemun siyasetini 31 Martta sona erdirmenizi bekliyorum. Milletin karşısına açıkça çıkma cesareti olmayanların ülke yönetebilecek becerileri olmaz. İzmirli'nin iradesini babalarının tapulu malı gibi görenlere 31 Martta ağzının payını vereceğinize inanıyorum."

Erdoğan, İzmirlilere 31 Martta hizmet siyasetiyle yola devam etmelerini isteyerek, "Biz İzmir'i kuru kuruya sevmekle kalmadık. Son 17 yılda İzmir'e 67 katrilyon yatırım yaptık. Eğitim ve gençlik şehri olan İzmir'e üç yeni devlet üniversitesi yaptık. Karabağları şu anda içinde bulunduğu çarpık yapılaşmadan kurtaracağız. İzmir'in neresinde çarpık yapılaşma varsa TOKİ ile beraber biz varız, inşallah buraları düzene sokacağız. diye konuştu.

Göztepe ve Alsancak stadlarının inşaatının yıl sonuna kadar bitirileceğini söyledi. Erdoğan, "İzmir Büyükşehir Belediyesinin açtığı davalar yüzünden işler yürümüyor ama tüm engellemelere rağmen bu hizmetleri yapmaya kararlıyız" dedi.