Elazığ Belediyesi, atık su sorununa çözüm bulmak için önemli bir adım attı. Kentin en büyük yatırımlarından biri olan 'İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nde çalışmaların %55'i tamamlandı. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Bingöl karayolunda 250 dönüm alan üzerine inşa edilen ve hızla devam eden 'İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi', tamamlandığında günlük 150 bin metreküp atık su arıtma kapasitesine sahip olacak. Proje kapsamında üç adet havalandırma havuzu, üç adet biofosfor havuzu, altı adet son çöktürme ve altı adet ön çöktürme havuzu inşa edilecek.

2057 Yılına Kadar Atık Su Sorunu Ortadan Kalkıyor

Proje tamamlandığında, çevreye ciddi zararlar veren azot ve fosfor gibi kirletici maddelerin giderimi sağlanacak. Böylelikle hem doğanın hem de doğal kaynakların korunmasına katkıda bulunulacak. Tesis, Elazığ'ın 2057 yılına kadar atık su problemini çözerek, 750 bin nüfusa kadar atık suyun temizlenmesini sağlayacak.

"Geleceğimiz İçin Önemli Bir Yatırım"

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, sağlıklı bir kent hedefi doğrultusunda altyapı ve çevresel yatırımların önemine değinerek, “Sürdürülebilir bir gelecek için şehrimizde atık su problemine köklü çözüm oluşturarak, gelecek nesillere temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmayı hedefliyoruz. Altyapı yenileme çalışmalarımız tüm hızıyla devam ederken, şehrimizin hem bugünü hem de yarını adına çok önemli bir yatırım olan İleri Biyolojik Arıtma Tesisi inşaat çalışmalarımızda %55 oranında ilerleme kaydettik. Bu tesis, çevre ve halk sağlığına katkı sağlarken, geleceğimize yapılmış önemli bir yatırımdır. Nihai hedefimiz, önümüzdeki on yıllar için altyapı sorununu çözmüş bir şehir oluşturmaktır” dedi.