Ekrem İmamoğlu'nun davası ertelendi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava ertelendi. Bir sonraki duruşma 14 Aralık'a ertelendi. 'Ahmak' tartışmasında Süleyman Soylu açıklama yapmıştı.

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine "hakaret etmekle suçlandığı'' dava 14 Aralık'a ertelendi. Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tanıklar dinlendi. Mahkeme başkanı savcıdan esas hakkındaki mütalaasını istedi. Savunma avukatları ise kendilerinden görüş alınmadığı gerekçesiyle "reddi hakim" talebinde bulundu. Hakim bu talebi davayı uzatmaya yönelik bularak reddetti. Savcı, İmamoğlu'na "4 yıl 1 aya kadar" ceza verilmesi talebini yineledi. Ekrem İmamoğlu duruşmaya katılmadı. İmamoğlu aynı saatlerde Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'yla Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasında görüştü.

 

Ekrem İmamoğlu'ndan Açıklama

 

Mahkemenin ara kararını değerlendiren Ekrem İmamoğlu, şöyle konuştu: ''Bugün çok ilginç bir gün yaşandığını düşünüyorum. Duruşma esnasında aldığım bilgiye göre, mahkemenin hakimi benim sözlerimin muhatabının Sayın Bakan Süleyman Soylu olduğunu ısrarlı bir biçimde dile getirmiştir. Bu ısrarlı tarife rağmen savcının en üst noktadan ceza ile ilgili mütalaa bildirmesi ya da bir beyanda bulunması çok şaşırtıcıdır, üzücüdür.'' ifadesini kullandı. Ekrem İmamoğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında "ahmak" tartışması yaşanmıştı. Soylu, 31 Mart seçiminin iptalinin ardından Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi için Fransa'ya giden İmamoğlu'na “Avrupa Parlamentosu’na gidip, Türkiye’yi gidip şikayet eden ahmağa söylüyorum. Yazıklar olsun bu milletin sana verdiğine. Kursağından geçenlere yazıklar olsun” demişti. İmamoğlu ise Soylu'ya "31 Mart’ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa’da, onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır. Önce ona bir odaklansın" yanıtını vermişti.