Döviz ofislerinin Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın düzenlemesinin yankısı hala sürüyor.

Türkiye Yetkili Kuruluşlar Platformu Temsilcisi Ulaş Çabuk, 4 Kasım saat 11:45’te protesto amaçlı süreksiz mühlet kepenk indireceklerini söyledi.

Bloomberg HT yayınına katılan Çabuk, şu tabirleri kullandı: “Düzenlemenin tekrar ele alınmasını talep ediyoruz. Bu istikamette itirazlarımız olacak. Yürütmeyi durdurma kararı aldırmaya çalışacağız. Dal birlik içerisinde yürütmeyi durdurmak için Danıştay’da dava açmayı düşünüyor. Dal olarak büsbütün göz gerisi edildik. Bu düzenleme için bizim görüşlerimiz alınabilirdi. Bu düzenleme Türkiye’deki yetkili kurumların sonunu getirecek bir düzenleme. Yürütme durdurulmazsa ben 2022 sonunda şirketimi kapatmak zorunda kalacağım.” tabirlerini kullandı.

Döviz ofislerine yeni çalışma tertibi gelmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı, döviz ofislerinin çalışma nizamına ait yönetmelikte değişiklikler yapmıştı

Buna istinaden, A kümesi yetkili kurumların ödenmiş sermaye kaidesi 5 milyon TL’den 10 milyon TL’ye B kümesi yetkili kuruluşların ödenmiş sermaye kuralı ise 1 milyon TL’den 5 milyon TL’ye çıkarıldı. Yetkili kuruluşların özkaynaklar toplamı tutarın, minimum ödenmiş sermaye fiyatının altına düşmemesi zorunlu oldu. Kelam konusu düzenlemeyle döviz alım satımlarında kimlik tespiti de zorunlu hale getirildi.