Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya devlet başkanı Vlademir Putin tarafından havacılık fuarına davet edilmişti iki büyük lider Türkiye ve Rusya işbirliğine vurgu yaparak ortak açıklamalarda bulundular.


Türkiye cumhuriyeti cumhurbaşkanı Recep tayyip erdoğan devlet başkanı vilademir Putin’le beraber Rusya’nın başkenti olan Moskova’da uluslararası Jukovski havalimanında buluşarak MAKS2019 uluslararası havacılık ve uzay fuarının açılışında ortak basın açıklaması yaptılar. Recep Tayyip Erdoğanın kısaca açıklamaları şu yöndeydi: Rusya devlet başkanı Sayın Vlademir Putin’e Bu nazik daveti için kendisine buradan bir kez daha teşekkürlerimi sunarım. Beşinci nesil milli uçak projemiz TFX gözbebeğimizdir.

 

Uçağımızın birebir modelini haziran ayında Paris havacılık fuarında sergilenecek projede geldiğimiz aşamayı paylaştık. Türkiye ile Rusya arasındaki samimi ve yakın zengin bir tarihi geçmişe dayanan köklü ve çok boyutlu işbirliği ile beslenmektedir. Rusya’dan ülkemize gelen turist sayısında rekor üstüne rekor gelmektedir. Bu yıl yaklaşık 6 milyon rus turistin ülkemizi ziyaret etmesini bekliyoruz aramızdaki ticaret hacmi 25 milyar $’ı geçti hedefimiz ise 100 milyar dolardır. Havacılık ve uzay teknolojileri alanında Rusya ile geliştirmekte olduğumuz sinerjinin ikili ilişkilerle yardımcı olacağına inanıyorum. Sözlerime son verirken gösterdiği misafirperverlik için teşekkür ederim.