Fuzuli Havalimanı'nın Açılışı Yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fuzuli Uluslararası Havalimanı Açılış Töreni'ne katılmak üzere Azerbaycan'a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fuzuli Uluslararası Havalimanı'na inen ilk lider oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı havalimanında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fuzuli Uluslararası Havalimanı'nı Azerbaycan lideri Aliyev ile birlikte açtı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fuzuli Havalimanı'na inen ilk Cumhurbaşkanı olarak tarihe geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la beraber Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da özel uçak "TUR" ile Azerbaycan'a geldi.


FUZULİ HAVALİMANI


Fuzuli Havalimanı'nın yapımı 8 ayda tamamlandı. 14 Ocak 2021 yılında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından temeli atılan havalimanı 8 ay gibi kısa bir sürede kullanıma hazır hale geldi. Fuzuli Havalimanı'nın ilk test uçuşu ise 22 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleştirildi.


Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov'un 16 Ekim günü imzaladığı karar ile, Fuzuli Havalimanı'na uluslararası havalimanı statüsü verilmişti. Bu duyurudan sonra, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA),havalimanını FZL kodu ile uluslararası havalimanları listesi bünyesine aktardı.