Diyarbakır'da, CHP milletvekili ve 2015'te öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi'nin ailesine ait otele yönelik saldırılar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde otele ve bir kafeye ateş açan saldırganların ardından bugün yeni bir operasyon başlatıldı.

Otel ve kafeye silahlı saldırı düzenlendi 11 Temmuz gecesi, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde meydana gelen olayda, bir kafe ve Türkan Elçi'nin ailesine ait otele tabancayla ateş açıldı ve tehditte bulunuldu. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri sevk edildi.

Dövmeli saldırgan kamerada Polis ekipleri, Kent Güvenlik Yönetimi Sistemleri (KGYS) ve çevredeki güvenlik kameralarını inceleyerek, saldırganın kolunda dövme bulunan V.G. olduğunu belirledi. Ekipler, 'Kantar' operasyonuyla V.G. ve ona yardım eden U.Y. ile G.Ç.'yi gözaltına aldı. V.G., ifadesinde, otel ve kafeye gelenlerin çok gürültü yaptıklarını ve mahallenin düzenini bozduklarını iddia ederek saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi. Üç şüpheli de tutuklandı.

Soruşturmada ikinci dalga: 'Topuz' operasyonu Gasp Büro Amirliği ekipleri, üç şüphelinin tutuklandığı olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen beş şüpheliyi daha tespit etti. Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan izinle sabah saatlerinde 70 polisin katılımıyla eş zamanlı 'Topuz' operasyonu düzenlendi. Aramalarda bazı dijital materyaller ve fişekler ele geçirildi. Beş şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Operasyon genişletildi Diyarbakır’daki saldırılar ve sonrasında gerçekleştirilen operasyonlar, güvenlik güçlerinin olayları titizlikle araştırdığını ve suçluların yakalanması için kapsamlı çalışmalar yürüttüğünü ortaya koyuyor.