Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya'nın önde gelen gazetelerinden olan La Stampa'ya açıklamalar yaptı. Çavuşoğlu, yapmış olduğu açıklamasında, El Bağdadi'nin ölümü ve Türkiye ile İtalya ilişkilerine yer verdi.

Çavuşoğlu, IŞİD lideri olan El Bağdadi'nin ölümünün terörizmin yaygınlaşmasına yönelik olarak bunu önemli ve dönüm noktası olarak niteledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin terörizm ile mücadelede konusunda hiçbir terör unsurlarının diğerinden ayrımı olmaksızın hepsi ile etkili bir şekilde mücadele ettiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ''Bağdadin ve DEAŞ terör örgütün var oldukları günden itibaren, insanlığa, İslam'a ve Türkiye'ye karşı düşman olmuştur. Terör örgütü DEAŞ'ın Türkiye'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden ve yaralanan Türk vatandaşlarımız oldu. Bundan dolayı Türkiye olarak biz Bağdadinin ölümünü olumlu yönde karşıladık'' ifadelerini demecinde yer verdi.

Çavuşoğlu, Bağdadinin öldürülmesine yönelik olarak ABD'li ve Türkiye'deki yetkili mercilerin bilgi alışverişi yaptığını ifade etti.

Donald Trump'ın kurulmak istenen Suriye'deki güvenli bölgedeki rolünü yönelik bir soru yöneltildi. Yöneltilen soru üzerine Çavuşoğlu, ''güvenli bölgenin oluşturulmasında ABD ile ortak çalışmak bizim için doğru olandı. Fakat geçen süre zarfında ABD kanadından beklenen sözlerin yerine gelmemesiyle biz burada güvenli bölge oluşturma hedefimizi kendi elimiz ile başarmak için Barış Pınarı Harekatı'nın gerçekleştirdik.'' dedi.