Ak Parti istanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım projelerini tanıtmaya başladı. Yıldırım seçim kampanyasında, "Turizmden eğitime, bilgi teknolojilerinden tasarıma kadar farklı birçok alanda daha çok katma değer üretecek İstanbul, ülke ekonomisini sırtlamayı sürdürecek. Bunu yaparken her İstanbulluya daha geniş iş imkânları sunulacak ve gelir kapıları açılacak." diyerek projelerini art arda sıraladı. En dikkat çeken projelerinden biri ise Eyüpsultan ilçesi için tasarlanan "tarımsal teknoloji geliştirme merkezi."

 

EYÜPSULTAN’DA DOĞRUDAN 500, DOLAYLI 2.000, TÜRKİYE GENELİ TOPLAM 50.000 İSTİHDAM

(demokrasigazetessi.com) - İSTANBUL - Büyükşehirlerin en büyük eksikliği tarımdan uzak kalması. Bazı belediyeler tarıma dönük projeler yapıyor ve büyük ilgi görüyor. Şehirde yaşayanların en büyük özlemlerinden biri toprakla uğraşmak ve tarım alanlarında dolaşarak nefes almak. Binali Yıldırım bu ihtiyacı iyi görmüş olacak ki İstanbul için böyle bir projeyi ekibiyle birlikte seçmenin bilgisine sunmuş durumda.

Peki bu projede neler var?
İşte açıklanan o projenin detayları:

İstanbul bir tarım şehri değil ancak tarım bilgisini ve teknolojisini üretecek bir şehir. Şehir tarımından; tohum geliştirmeye; topraksız tarımdan dikey tarıma tüm Türkiye’de uygulanabilecek teknik ve yöntemler Göktürk Tarımsal Üretim Merkezi’nden doğacaktır. Eyüpsultan Göktürk’te geliştirilecek ürün ve teknolojilerin Türkiye sathında uygulanması ile tarım ihracatımız %50 ve birim tarım alanı verimliliği %15 seviyesinde artacaktır.
Tarımsal üretimde verimi ve karlılığı artıran proje; kendi içinde doğrudan 500 istihdam sağlamanın ötesinde Türkiye geneli tarım sektöründe 50.000 kişilik yeni istihdama kapı açılacaktır.


Proje ortak geleceğimizin gıda araştırmalarına zemin hazırlayacaktır. Tarım vadisi bünyesinde Akademi, Sertifikasyon Merkezi, Şirketlerin AR-GE Merkezleri, Atölyeler, Laboratuvarlar, Kent ve Mahalle Tarlaları yer alacak olup tarım ve teknolojileri ile uğraşan start-up’ların ofisleri yer alacaktır. Hi-tech Tarım Merkezi, Tohum ve Fide Üretim Merkezi, Hortikültür Seraları ve Akuaponik Alanlarını içerecektir.

Proje bu şekilde tanıtıldı. Türkiye'nin tarım ve tarım teknolojileri merkezi olan Konya'dan sonra İstanbul da bu konuda iddialı olacağa benziyor. Umarız bu projedeki bahsedilen istihdamlar bu sefer tarımla ilgili kişilerden oluşur. 

Haber: Harun Gencel