Adalet ve Kalkınma Partisinden istifa etmek istediğini dile getiren beşir Atalay’a Başkan Recep tayyip erdoğan siz bilirsiniz yanıtını verdi. Adalet ve Kalkınma Partisi içerisindeki çalkalanmalar hızla devam ederken böyle istifaların gelmesi çürük elmaların döküldüğünü mi gösteriyor ?

 

Beşir Atalay’ın Abdullah Gül ve Ali Babacanın partisinin kuruluş çalışmalarını yürütmesinde görev aldığını ve bu yüzden istifasını Recep Tayyip Erdoğan’a sunduğunu kulislerde konuşulduğunu duymaktayız. İlk önce Ali Babacan ardından sadullah ergin daha sonra ise Hüseyin Çelik’in istifa etme kararı aldığını öne sürüldü. Hüseyin Çelik ise şu anda partimdeyim cevabını verdi. Ali Babacan ile başlayan istifa süreci Adalet ve Kalkınma Partisi'ni sarssada adalet ve kalkınma Partisi kendi yolunda istikrarlı bir biçimde devam ediyor.

Bazı milletvekillerinin AK partiden istifa edeceği iddiaları ile AK Parti güçsüzleştirilmeye çalışılıyor. İlerleyen günlerde adalet ve kalkınma Partisi’nin olağanüstü toplantısında yüzde 50'lik bir kesimin partiden ihraç edileceği öngörülmekte. Bununla beraber Adalet ve Kalkınma Partisi içerisindeki bazı kimseleri bu süreçte temizleyecek ve ileriki dönemlerde ki seçime hazırlık yapacak.