AVİM başkanı ve aynı zamanda emekli büyük elçi olan Alev Kılıç geçtiğimiz günlerde bir konuşma yaptı. Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisinin Türkiye’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladığı gün kabul ettiği 2 tasarı ile alakalı düşüncelerine dile getirdi.

Bu kararlardan biri Ermeni soykırımı üzerine bir diğeri ise Barış Pınarı Harekatının cezalandırılması üzerineydi.  Alınan Ermeni soykırımı kararının Türk düşmanlığı koktuğunu ve bu kararın gerçek dışı olduğunu söyledi. Ayrıca alınan bu kararın Barış Pınarı Harekatını cezalandırmanın bir yolu şeklinde yorumlayanların sayısı da oldukça fazla. Bu noktada Türkiye 1915-1923 yılları arasında Ermenilere, Yunanlılara ve Hıristiyanlara soykırım yapmakla suçlanıyor.

Soykırım ile ilgili çalışmaları devam eden emekli büyükelçi Alev Kılıç şu sıralar AVİM başkanlığı görevini sürdürmektedir. AVİM başkanı ve emekli büyükelçi Alev Kılıç konu ile ilgili merak edilenleri de yaptığı konuşmada detaylı olarak cevapladı. Aldıkları bu kararları ABD temsilciler meclisi üyelerine hiç yakıştırmadığını da ekledi.

Böyle bir kararın kabul edilmesi için her yıl 24 Nisan arifesinde ABD’deki Ermeni toplulukları tarafından sürekli gündeme taşınırdı ancak bu sefer tam 29 Ekim günü kararın kabul edilmesini Emekli Büyükelçi, Ermeni lobisinin başarısı şeklinde yorumladı. Bu durum uzun süre Türkiye-ABD ilişkilerini gölgeleyeceği düşünülüyor. Ayrıca bu soykırım konusunda tarih çarpıtılmıştır. Bu yüzden konunun yorumlanması Türk tarihçilere bırakılmalıdır.